WorldSSP

Steven Odendaal terug in FIM Supersport World Championship

Steven Odendaal keert dit weekend tijdens de Prosecco DOC Czech Round terug als coureur in het FIM Supersport Championship. De Zuid-Afrikaan komt in Most in actie op een Yamaha YZF-R6 in de kleuren van het Finse Kallio Racing.

Steven Odendaal was in het seizoen 2021 een vaste waarde in het FIM Supersport World Championship. Ondanks een vijfde en tweede plaats in de eindstand van het kampioenschap zag de Zuid-Afrikaan voor het seizoen 2022 af van deelname. De voormalig in Nederlandse dienst rijdende Moto2 coureur kon zich niet vinden in het feit dat hij – ondanks het behalen van zijn runner-up titel – nog steeds een enorm bedrag moest neerleggen voor het verkrijgen van een zitje. Odendaal bedankte voor de eer en besloot om in 2022 van start te gaan als coureur in het Spaanse ESBK en het FIM Endurance World Championship.







Maar tijdens komend weekend in het Tsjechische Most te verrijden zesde ronde van het seizoen maakt Odendaal ‘tijdelijk’ zijn comeback als coureur in het FIM Supersport World Championship. De Zuid-Afrikaan gaat uitkomen op een Yamaha YZF-R in de kleuren van het Finse Kallio Racing.

Steven Odendaal: “Ik ben erg enthousiast om na enige tijd weer terug te zijn in het wereldkampioenschap. Ik heb het hele jaar op een SBK-machine geracet, dus het zal even weer wennen zijn op een SuperSport-machine zit, maar ik kijk er naar uit. Ik vind Kallio Racing een professioneel team en ik kijk ernaar uit om iedereen te ontmoeten.”

Vesa Kallio: “Het is fantastisch dat Steven onze motor zal besturen in Most. We hebben dit vooruitzicht al meermaals besproken en nu, als gevolg van meerdere afzonderlijke evenementen, is dit mogelijk. We gaan zonder enige druk het weekend in en laten we zien welke resultaten we zullen behalen.”

Odendaal neemt in Most de plaats over van Nederlander Sander Kroeze die in Estoril, Assen en Donington voor het team uitkwam als vervanger van de in Assen geblesseerd geraakte Alessandro Zetti, één van de twee vaste coureurs van het Finse team.



Handige links Prosecco DOC Czech Round 2022:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag



Steven Odendaal | foto© Facebook Steven Odendaal # 4



Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter

Evert Slager

Racesport.nl l ES Event & Sportpromoter l Slager Event + Brand Support l Interpeter | Influencer l Organisator l Netwerker l Sportliefhebber

Share
Published by
Evert Slager