Woensdag 11 januari 2017 werd er door de Stichting Wegrace Oss een bijeenkomst georganiseerd voor alle medewerkers en vrijwilligers van de Pinksterraces Oss. Deze bijeenkomst was ingelast naar aanleiding van de beslissing van het bestuur om de 2017 editie van de Pinksterraces niet door te laten gaan.

Het was een grote opkomst van medewerkers en vrijwilligers en onder het genot van een hapje en een drankje werd er door voorzitter Jenny van Alebeek uit de doeken gedaan waarom het bestuur tot deze ingrijpende beslissing was gekomen.

Het gaat gewoon niet goed met de wegrace in Nederland, hiervan zijn volgens het bestuur een aantal aanwijsbare oorzaken te noemen:

  • Het aanbod van raceklassen en daarbij het aanbod van onvoldoende rijders
  • Op het gebied van wegrace, een niet gemotiveerde en actieve rijders bond (KNMV)
  • Terugloop van sponsorinkomsten
  • Terugloop van publiek

De Stichting Wegrace Oss heeft volgens Van Alebeek op dit moment gewoon niets te bieden en geen goed programma is geen evenement waardig. Het risico van een financiële tegenslag is daarbij aanwezig en dit is in de ogen van het bestuur niet verantwoord.

Nadat de voorzitter haar zegje had gedaan was er gelegenheid tot het stellen van vragen, een mogelijkheid waar vervolgens gretig gebruik van werd gemaakt en waar soms zelfs emotioneel op werd gereageerd. Oss is al heel lang een echte motor stad, misschien wel de motorstad van het land, bekend om zijn zeer rijke race historie op allerlei gebieden en dit moet men volgens een groot deel van de aanwezigen niet zomaar laten gebeuren.

Onbegrip was er ook voor de tegenwoordige coureurs die, zo blijkt, totaal niet meer uit het goede ‘race hout’ zijn gesneden, en dan te weten dat je sturen nu eenmaal als eerste op stratencircuits leert… werd er in de zaal gesuggereerd!

Nadat verschillende mensen het bestuur hadden bedankt voor het goede werk en de fijne tijd die zij hun hadden bezorgd in afgelopen jaren, had voorzitter Van Alebeek nog de mededeling dat zij besloten heeft per direct te stoppen met het voorzitterschap van de stichting Wegrace Oss, een besluit waar diverse redenen in de privé sfeer en gezondheid aan ten grondslag liggen.

Het bestuur van de Stichting Wegrace Oss liet tot slot weten de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten blijven houden en waar er in de toekomst wijzigingen komen hier onmiddellijk op in te haken.