STK 1000: Faccani op pole, 15e startplaats voor Tessels in Misano

6
Marco Faccani

Marco Faccani vertrekt zondag in Misano vanaf de pole in de Superstock 1000 FIM Cup klasse. De Ducati coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Raffaele de Rosa en Leandro Mercado. Wayne Tessels werd met de vijftiende tijd de best geklasseerde Nederlander.

Na afloop van de eerste World Superbike wedstrijd in Misano kwamen de Superstock 1000 coureurs in actie voor hun kwalificatie.

Met een snelste ronde van 1’37.321 was het Marco Faccani die het snelst was en de pole voor zich op wist te eisen. Achter de Triple-M Racing coureur noteerde Raffaele de Rosa de tweede tijd, dit ondanks een crash van de Italiaan in de beginfase van de kwalificatie. De Argentijn Leandro Mercado wist zich zaterdagmiddag goed staande te houden in het Italiaanse geweld door de derde tijd op de klok te zetten.

De tweede startrij zondagmiddag wordt gevormd door Kevin Calia, Roberto Tamburini en het Turkse talent Toprak Razgatlioglu.

Wayne Tessels begon sterk aan de kwalificatie en was in de beginfase rond de tiende plaats op de lijst te vinden. Na in het middengedeelte een aantal plaatsen teruggevallen te zijn wist de MTM/HS Kawasaki coureur in de slotfase van de sessie zijn eigen tot dan toe snelste tijd aan te scherpen tot een tijd van 1’38.695, een tijd die na afloop goed bleek voor de vijftiende plaats op de grid.

Rob Hartog bevond zich in de beginfase van de kwalificatie net buiten de top twintig om vervolgens halverwege de sessie een snelle tijd op de klok te zetten waarmee hij zelfs even op de negende plaats te vinden was. Zoals gebruikelijk wisten in de slotfase een groot aantal coureurs hun tijden nogmaals aan te scherpen waardoor de Team Hartog-Jenik-Against Cancer coureur uiteindelijk genoegen moest nemen met de eenentwintigste startplaats.

Michael Ruben Rinaldi, normaal gesproken één van de frontrunners, kende een dramatische kwalificatie. De aruba.it Racing Junior Team coureur kreeg in zijn allereerste ronde te maken met technische problemen waardoor hij geen tijd op de klok wist te zetten en zondag als achtendertigste en laatste aan de wedstrijd zal moeten beginnen.