Michael Ruben Rinaldi vertrekt zondag tijdens de STK1000 race op het circuit van Imola vanaf de pole. De Ducati coureur was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor zijn landgenoten Luca Vitali en Roberto Tamburini.

De STK1000 kwalificatie is zaterdagmiddag in Imola uitgelopen op een Italiaans feestje. Zo wist Aruba.it Racing –Junior Team coureur Michael Ruben Rinaldi de pole voor zich op te eisen terwijl de overige twee plaats op de eerste startrij een prooi werden voor Nuova M2 Racing coureur Luca Vitali en Pata Yamaha Official STK1000 Team coureur Roberto Tamburini.

De Fransman Florian Marino kwalificeerde zich als vierde voor Federico Sandi en Marco Faccani. Marino was op de vierde plaats dus de enige niet Italiaan binnen de top zes.

Mike Jones noteerde tijdens de kwalificatie, die al na drie minuten onderbroken werd door een rode vlag situatie vanwege een zware crash van Andrea Tucci die daarbij zware verwondingen opliep en per helikopter naar een nabijgelegen ziekenhuis werd getransporteerd , de zevende rondetijd voor Maximilian Scheib en de snelste man van de eerste dag, Toprak Razgatlioglu.

De Zwitser Sebastien Suchet sloot zaterdagmiddag de top tien.

Wayne Tessels, die tijdens de eerste dag twee keer ten val kwam en daarbij een vervelende handblessure opliep, kwalificeerde zich ondanks dit ongemak als zevenentwintigste.

De kwalificatie werd zaterdagmiddag gekenmerkt door een groot aantal valpartijen. Nadat Andrea Tucci en Fedrico d’Annuzo in de eerste minuten al ten val kwamen kwamen later in de sessie ook Matteo Ferrari, Ricardo Checchini, Luca Marconi, Razgatlioglu, Toni Finsterbusch en Jeremy Guarnoni nog ten val.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s