STK600: STK 600: Guarnoni op pole in Magny Cours

134

Jeremy Guarnoni start de laatste EK Superstock 600 race van het seizoen 2010 vanaf de pole. De Fransman wist in Magny Cours tijdens de tweede kwalificatie trainingen de snelste tijd te realiseren.

Nadat Guarnoni ook al tijdens de eerste kwalificatie op vrijdag bovenaan de lijst te vinden was bleek hij opnieuw de snelste tijdens de tweede en afsluitende sessie. Met een snelste ronde van 1Õ44.699 wist de MRS Racing coureur als enige onder de 1Õ45 grens te duiken. <br /> <br /> Romain Lanusse vertrekt later op de dag tijdens de 10 ronden tellende race vanaf de tweede plaats op de grid terwijl Stephane Egea zijn tijd uit de eerste sessie niet wist te verbeteren en daardoor zakte van de tweede naar de derde positie. Bernadino Lombardi is de laatste coureur op de eerste startrij.<br />

De tweede startrij wordt gevormd door Davide Fanelli, Steven le Coquen, Jed Metcher Ðdie een pechvolle tweede kwalificatie kende door halverwege de sessie tijdens een snelle ronde ten val te komen en daardoor zijn opmars verloren zag gaan – en Joshua Eliott.<br /> <br /> De top tien wordt gecompleteerd door Federico DÕAnnunzio en Nacho Calero Perez.<br /> <br /> Op de elfde plaats is Michael van der Mark, die bijna een seconde van zijn snelste tijd van de eerste dag af wist te halen, de snelste Nederlander voor Tony Covena op de twaalfde plaats. De Econocom coureur uit Den Haag wist zijn snelste tijd niet te verbeteren nadat het team enkele aanpassingen had gedaan aan de Yamaha YZF R6.<br /> <br /> Kevin van Leuven klom wel enkele plaatsen ten opzichte van de eerste dag waar men te kampen had met veel technische problemen maar ondanks een verbetering van zijn snelste ronde met&nbsp; achttiende van een seconde steeg de Start Racing coureur slechts twee plaatsen op de lijst waardoor er niet meer in zat dan een negentiende startplaats.