Tijdens de laatste Grand Prix voor de zomerstop, de HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland, duiken er in de MotoGP paddock geruchten op dat Jorge Lorenzo met de gedachten rondloopt om zijn actieve carrière als MotoGP coureur te beëindigen. De Spanjaard zou de komende weken tijdens zijn vakantie op de Malediven definitief een besluit willen nemen.

Het verhaal is bekend, Jorge Lorenzo debuteerde in 2008 – met twee wereldtitels in de lichtere klasses op zak – als coureur in de MotoGP klasse. De Spanjaard werd teamgenoot van Valentino Rossi bij Yamaha en niet zonder succes want in het seizoen 2010, 2012 en 2015 werden er nog eens drie MotoGP wereldtitels aan zijn palmares toegevoegd. Voor het seizoen 2017 koos Lorenzo echter voor het grote geld en tekende hij een tweejarige overeenkomst bij Ducati. Na een moeilijke start leek Lorenzo in het tweede seizoen zijn draai gevonden te hebben, echter net te laat aangezien het Ducati management net voor zijn eerste Ducati overwinning in Mugello besloot om het tweejarige contract niet te verlengen.

Ondanks dat Lorenzo wist dat zijn Ducati contract niet verlengd zou worden wist hij ook nog de MotoGP races in Catalunya en op de Red Bull Ring op zijn naam te schrijven. Wat niemand verwacht had gebeurde, Lorenzo verraste vriend en vijand door voor het seizoen 2019 een tweejarig contract te tekenen bij Repsol Honda en de nieuwe teamgenoot te worden van Marc Marquez.

Echter sinds de Grand Prix in Aragon van afgelopen jaar zit de Spanjaard in de hoek waar de klappen vallen…..blessure op blessure zorgen voor veel fysiek ongemak en een valse start in dienst van het Repsol Honda Team.

Maar liefst zeven blessures in de afgelopen tien maanden en het opnieuw moeite hebben met het zich aanpassen aan de Repsol Honda hebben de in het Zwitserse Lugano wonende Lorenzo aan het twijfelen gebracht.

Lijst met blessures de afgelopen 10 maandan:

  • GP Aragon (september 2018): ontwrichte grote teen en een breuk in rechter middenvoetsbeentje
  • GP Thailand (oktober 2018): ernstige kneuzingen in de linkerpols en een verstuikte rechterenkel
  • Crash bij off road training (januari 2019): breuk in linkerpols
  • GP Qatar (maart 2019): gebroken rib en kneuzingen in de rug, pols, vingers en voet
  • Test Jerez (mei 2019): hevige pijn over het hele lichaam
  • Test Catalunya (juni 2019): pijn in de rug en borst nadat de motor op hem was gevallen
  • GP Assen (juni 2019): gebroken rugwervel

De Spanjaard, die op dit moment zowel fysiek maar ook mentaal verre van fit is, sprak de afgelopen dagen met een aantal goede vrienden, waaronder voormalig Formule 1 coureur Fernando Alonso, uitgebreid over zijn huidige situatie, het steeds maar weer terug moeten komen na een blessure, de moeilijkheden bij het zich opnieuw aan moeten passen aan een machine die niet echt bij zijn rijstijl past en zijn eventuele toekomstplannen buiten de sport.

De Spanjaard zou daarbij aangegeven hebben met de gedachten rond te lopen om het definitief voor gezien te houden en  – ondanks een nog doorlopend contract tot aan het einde van het seizoen 2020 – zijn helm aan de wilgen te willen hangen. Maandag gaat Lorenzo genieten van een reeds geplande vakantie op de Malediven, daar wil hij in alle rust nadenken over zijn toekomst als coureur.

De komende drie weken zal Lorenzo dus niet alleen maar genieten van een welverdiende vakantie, maar tijdens deze drie weken zal het ook duidelijk worden of we de vijfvoudig wereldkampioen nog weer op het circuit in actie zullen zien als coureur, dat hij het aan het einde van het seizoen voor gezien houdt of dat hij volledig uitgerust en vol energie gewoon weer zijn rentree zal maken als Respol Honda Team MotoGP coureur en verder zal gaan met het zich eigen maken van de voor de dit seizoen voor hem nieuwe Honda RC213V.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App