Stopt Valentino Rossi na de Dutch TT als actief MotoGP coureur?

39161
valentino-rossi
Valentino Rossi | foto© motogp.com

Valentino Rossi heeft zich volgens een bericht in de Spaanse krant El Periodico de Catalunya laten ontvallen dat er een mogelijkheid bestaat dat hij het binnenkort voor gezien zal houden als actief MotoGP coureur. De 42-jarige Italiaan zou op dit moment serieus overwegen om zijn tot aan het einde van het seizoen lopend contract niet uit te dienen en na de eind juni te verrijden Motul TT Assen zijn helm aan de wilgen te hangen.

Dat het 2021 seizoen voor Valentino Rossi allesbehalve naar wens verloopt dat moge duidelijk zijn. De Petronas Yamaha SRT coureur wist in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen slechts drie keer binnen de top vijftien te finishen en scoorde onlangs in Mugello met een tiende plaats zijn beste klassering en enige top tien tot nu toe in 2021. Met slechts vijftien gescoorde WK-punten zien we de negenvoudig wereldkampioen dan ook pas terug op de negentiende plaats in de tussenstand van het kampioenschap.

In het begin van het seizoen was menig MotoGP fan er nog van overtuigd dat het ‘slecht’ presteren tijdelijk zou zijn, dat Rossi is zijn lange carrière wel vaker voor hete vuren had gestaan en dat het de komende races wel beter zou gaan. Ook ‘the Doctor’ zelf bleef steeds positief en greep elke strohalm aan om dat laatste kleine stapje te kunnen maken om hem weer terug te brengen verder naar voren in het veld.

Nu er zeven Grand Prix weekenden verreden zijn, een verbetering er nog steeds niet in zit, het wel duidelijk is dat er komend seizoen geen plaats meer voor hem zal zijn binnen Petronas Yamaha SRT en het moment steeds dichterbij komt dat de inmiddels 42-jarige Italiaan een beslissing zal moeten nemen over zijn toekomst als MotoGP coureur gooide de Spaanse krant El Periodico de Catalunya na afloop van de afgelopen weekend verreden Gran Premi Monster Energy di Catalunya een flink vat olie op het vuur wat betreft de toekomstplannen van de negenvoudig wereldkampioen.

Waren er onlangs al de nodige geruchten dat Rossi het huidige seizoen niet af zou gaan maken en het na de Grand Prix op het Misano World Circuit Marco Simoncelli (17 t/m 19 september) voor gezien zou houden als MotoGP coureur, de Spaanse krant weet nu te melden dat Rossi na de op stapel staande zomerstop al niet meer terug zal keren omdat het in verder rijden op deze manier in zijn ogen zinloos is.

Mocht Rossi voet bij stuk houden, het verhaal uit de Spaanse krant niet uit de duim gezogen zijn dan zou dit inhouden dat we de Italiaan alleen nog op de Sachsenring en het TT Circuit Assen in actie gaan zien komen. Dat Rossi uitgerekend in Assen zijn laatste wedstrijd zal rijden is bijzonder, heel bijzonder omdat hij uitgerekend op het TT Circuit Assen in het seizoen 2017 zijn allerlaatste MotoGP zege wist te scoren.

Valentino Rossi
Rossi is momenteel bezig aan zijn 26e seizoen als coureur in de MotoGP paddock. Hij heeft deelgenomen aan 421 Grand Prix weekenden, 9 wereldtitels achter zijn naam staan, 115 overwinningen weten te scoren en 235 podiums behaald tot op heden. Zijn laatste wereldtitel is inmiddels 11 jaar geleden en dateert uit het seizoen 2009, zijn laatste overwinning zoals al gezegd dateert uit 2017 (Assen), zijn laatste pole uit 2018 (Mugello) en zijn laatste podiumfinish was in het seizoen 2020 in het Spaanse Jerez de la Frontera. Over een staat van dienst gesproken.

Handige links Gran Premi Monster Energy de Catalunya:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter