Na een onlangs behaalde eerste en tweede plaats in het Frans kampioenschap begint zijspancoureur Bennie Streuer komende week vol goede moed aan het WK seizoen. De Drent gaat dit doen met niemand minder dan zijn eigen vriendin Ilse de Haas als bakkenist.

Zaterdag 20 april beginnen de WK Zijspannen in Le Mans aan het seizoen 2019. Net als de afgelopen jaren rijden de driewielers in het bijprogramma van het bekende en historische Le Mans 24H World Endurance evenement.

Voor Team Streuer is het echter niet de eerste kennismaking dit seizoen met het Franse circuit. De Nederlandse combinatie kwam er onlangs al in actie tijdens een raceweekend meetellend voor het Franse kampioenschap. Streuer wist beide nationale races dat weekend op zijn naam te schrijven en dat hebben de Nederlander veel vertrouwen gegeven voor het komende WK seizoen, een seizoen dat de Drent zal beginnen met vriendin Ilse de Haas als bakkenist. De Haas neemt in Le Mans de plaats in van Kevin Rousseau, de vaste bakkenist van Streuer die momenteel nog herstellende is van een schouderblessure en onlangs Streuer liet weten niet op tijd fit te zijn voor de eerste race van het seizoen.

Bennie Streuer: “Alles is tot nu toe zonder mechanische problemen gegaan.  Het materiaal is in prima staat en ik ben erg tevreden over de rondetijden die ik maak. We zitten bij de andere internationale toppers, dus zijn er mogelijkheden voor winst. Het enige dat niet volgens de planning is gegaan, is het herstel van mijn vaste bakkenist Kevin. Net als in de voorbereiding zal mijn vriendin Ilse nu als bakkenist meegaan naar Frankrijk. Voor mij maakt het geen verschil, want Ilse is net zo’n goede bakkenist als Kevin. Ik hoop in Hengelo (11 en 12 mei) weer op Kevin te kunnen rekenen.”

Tijdens de races begin april in Frankrijk, had Streuer, die toen ook met zijn vriendin als bakkenist reed, geen moeite wereldkampioen Tim Reeves bij te houden.

Bennie Streuer: “Ik weet dat hij toen op topsnelheid reed en mijn rondetijden deden niets voor hem onder. Voor mij een teken dat alles in orde is voor de eerste WK-race.”

Overigens zal Streuer zijn Kawasaki-blok enkele dagen voor de races van Le Mans nog wel gaan testen op een testbank. Inmiddels kan Team Streuer namelijk beschikken over drie identieke 600cc Kawasaki motorblokken. Volgens de stuurman voelt hij tijdens het rijden geen verschil tussen de blokken. Dat er drie blokken in optimale staat zijn, heeft te maken met het drukke wedstrijdprogramma dat Streuer dit jaar afwerkt. Naast alle races voor het wereldkampioenschap, rijdt de zijspancoureur uit Grolloo dit seizoen ook alle ONK-races en alle races voor het IDM, het internationale Duitse wegrace kampioenschap.