Stuur jij Giacomo Mora ook een kaartje?

2405
Giacomo Mora
Giacomo Mora | foto© Yamaha Racing

Giacomo Mora kwam zaterdag 24 juli op het TT Circuit Assen zwaar ten val tijdens de tweede Yamaha R3 bLU cRU European Cup race van de Prosecco DOC Dutch Round. De 18-jarige Italiaan liep daarbij diverse verwondingen op waaronder ernstig beenletsel en verblijft momenteel nog in het UMCG in Groningen waar hij inmiddels al een tweetal operaties heeft ondergaan. Stuur jij hem ook een kaartje?

Giacomo Mora raakte zaterdag 24 juli betrokken bij een horrorcrash tijdens de tweede Yamaha R3 bLU cRU European Cup race op het TT Circuit Assen. Mora werd bij de crash geraakt door een collega coureur en het was voor de mensen die het incident zagen gebeuren meteen duidelijk dat het foute boel was en het been van de jonge Italiaan op meerdere plaatsen gebroken was. De Junior Team AG Yamaha Supported Team coureur werd in eerste instantie overgebracht naar het op het TT Circuit Assen gelegen medical centre

Lees ook: Hoe is het met de in Assen zo zwaar gecrashte Giacomo Mora?

Vervolgens werd de 18-jarige Italiaan overgebracht naar het UMCG in Groningen. In overleg met de behandelende artsen besloten Mora en zijn familie om de medische behandelingen (verschillende operaties) hier plaats te laten vinden i.p.v. in Italië. Inmiddels is Mora twee keer geopereerd en zal hij de komende tijd nog ter observatie in het UMCG moeten verblijven.

Nu kennen we Mora als een echte racer, een bijter en een vrolijke jongen met een positieve instelling. Hij maakt het inmiddels naar omstandigheden goed en heeft de artsen zelfs al gevraagd wanneer hij weer kan en mag racen. Dit laatste zal echter nog wel even duren, maar om de jonge Italiaan een hart onder de riem te steken leek het ons als Racesport.nl redactie een leuk idee om hem tijdens zijn verblijf in het UMCG in Groningen te verrassen met een leuke kaart, een beterschap wens of een leuke andere attentie zodat hij enige afleiding heeft tijdens de ‘lange’ dagen op een voor hem vreemd ziekenhuisbed in een voor hem vreemde stad en een vreemd land.

Doen jullie mee?

Het adres is:

  • Universitair Medisch Centrum Groningen
  • T.a.v. Giacomo Mora
  • Afdeling J2VA, kamer 5
  • Postbus 11.120
  • 9700 CC Groningen

Je zult als Italiaanse coureur, liggend in het UMCG in Groningen elke dag maar een flink aantal leuke kaartjes krijgen van de Nederlandse motorsport fans. Geweldig toch, voor ons als fans een kleine moeite, voor hem als grote pechvogel waarschijnlijk een heel groot plezier en een welkome afleiding.
Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter