Succesvol debuut voor van de Beek in Oschersleben

48

Nederlands Supermonokampioen Evert van de Beek wist afgelopen weekend beslag te leggen op een verrassende tweede 2e plaats tijdens een internationale wedstrijd op het circuit van Oschersleben (D) . Van de Beek startte voor de gelegenheid in de zgn. Sportbike Open klasse op een door Ducati Hannover geprepareerde Ducati 748.

De Edenaar die nog niet eerder op deze dikke 2 cilinder motor in wedstrijd verband had gereden verprutste in de eerste manche zijn start volledig en eindigde in een veld wat louter door 1000 cc machines werd gedomineerd toch nog als 5e.

Voor de tweede manche op zondag bleek de routinier uit Ede echter over de juiste kaarten te beschikken toen de wedstrijdleiding besloot de race als wetrace te laten te verrijden en nam direct na de start de leiding in handen en had halverwege de race een indrukwekkende 20 seconden voorsprong (!) op de rest van het veld genomen.
Helaas begon in de voorlaatste ronden van de wedstrijd de regen te stoppen en moest van de Beek letterlijk gas terugnemen om ˆ_berhaupt nog te kunnen finishen op zijn stukgereden regenbanden en werd zodoende in de voorlaatste ronde ingehaald door de oprukkende Duitser Marco Schmidt op een 1000 cc Suzuki.

Desalniettemin was van de Beek zeer in zijn nopjes over zijn debuut in deze zware klasse “en wie weet zal e.e.a. volgend seizoen een vervolg krijgen” aldus