Succesvolle ‘eerste’ MotoGP test voor Pol Espargaró en Dani Pedrosa

50
pol-espargaró
Pol Espargaró - prive MotoGP test Red Bull Ring | foto© KTM images

Pol Espargaró en Dani Pedrosa zijn de eerste twee coureurs die sinds de uitbraak van het coronavirus weer op hun vertrouwde MotoGP machines hebben gereden. Het tweetal werkte woensdag en donderdag samen met KTM op de Oostenrijkse Red Bull Ring een privé ‘MotoGP test’ af.

Terwijl een groot aantal Nederlandse wegracetalenten woensdag voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer de gelegenheid kregen om op het TT Circuit Assen te trainen was het KTM MotoGP Team de afgelopen twee dagen op de Oostenrijkse Red Bull Ring neergestreken. Pol Espargaró en Dani Pedrosa kregen daarmee de eer de eerste coureurs te zijn die na lange tijd weer op hun vertrouwde MotoGP machines mochten stappen.

Kwamen op het TT Circuit Assen, en tot op heden ook op veel andere Europese circuits – een groot deel van de coureurs de afgelopen dagen nog in actie op hun eigen machines, een reguliere en enigszins omgebouwde straatmachine, woensdag en donderdag hadden KTM MotoGP coureur Dani Pedrosa en Red Bull KTM Factory Racing coureur Pol Espargaró de eer de eerste coureurs te zijn die na lange tijd weer op hun vertrouwde MotoGP machines mochten stappen.

Pol Espargaró reed woensdag en donderdag de nodige ronden op de 2020 versie van de KTM RC16 terwijl de Oostenrijkse motorenfabrikant voor Pedrosa meteen een flink testprogramma had uitgestippeld.

Over rondetijden etc. werd er na afloop niet gesproken maar de blijde en lachende gezichten spraken boekdelen.

KTM Motorsport Director Pit Beirer: “Het was voor ons allemaal geweldig om de motoren op het circuit te zien – de plaats waar ze ook thuishoren. Het was een genot om de blije gezichten van de coureurs en de crew te zien. Met Pol hebben we een aantal checks gedaan met zijn 2020 machine en met Dani hebben we een zeer uitgebreid testprogramma af kunnen werken.

Pol Espargaró: “Ik denk niet dat ik ooit zo lang niet op een motor heb gereden. De eerste paar runs waren best wel lastig, maar daarna had ik het ritme van Qatar al snel weer te pakken. Het was geweldig om weer in actie te komen en ik denk dat we dat allemaal voelden: er waren veel lachende gezichten te zien in de box. Technisch gezien hebben we enkele verbeteringen aangebracht. De eerste prioriteit was om ons gevoel terug te krijgen met de motor, maar we hebben ook heel wat meegebracht om te testen en dit was interessant. Het goede weer betekende dat we veel konden spelen met de motor en we hebben vooral het chassis verbeterd, maar zeker ook wat betreft de elektronica een paar stapjes kunnen maken. Ik ben erg blij. Nu is het wachten en uitkijken naar de eerste race.”

Wanneer de eerste MotoGP race van het seizoen zal zijn en het 2020 MotoGP wereldkampioenschap zal worden herstart is officieel nog niet bekend. De verwachtingen en de signalen wijzen echter op het weekend van 17-19 juli in Jerez de la Frontera. Op woensdag voorafgaand aan het evenement zal er in dit geval eerst nog een dag getest gaan worden.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App