Het Forward Racing Team heeft middels een teambericht een update gegeven over de toestand van Lorenzo Baldassarri. De Italiaan kwam zaterdagmiddag tijdens de kwalificatietraining van de Motul TT Assen hard ten val en moest na bewusteloos geweest te zijn twee nachten doorbrengen in het ziekenhuis in Groningen.

Lorenzo Baldassarri kwam zaterdagmiddag door een high-sider in de Ramshoek hard ten val en raakte door een harde klap op zijn hoofd bewusteloos, en bleek hierdoor later een zware hersenschudding te hebben opgelopen. Dankzij de CT-scan zondagochtend in het ziekenhuis bleek tevens dat de Italiaan ook zijn rechterenkel gebroken had.

Na maandag teruggekeerd te zijn naar Italië onderging Baldassarri dinsdag een operatie in het “Infermi” ziekenhuis in Rimini. De arts Giannicola Ludici opereerde de jonge Italiaan samen met de medische staf.

Er werd bij de operatie een osteosynthese uitgevoerd, waarbij twee botdelen aan elkaar werden bevestigd door middel van een titanium plaat en schroeven. Verder onderging de Forward Racing coureur nog enkele controles voor zijn bij de crash opgelopen hersenschudding.

Als de situatie de komende uren stabiel blijft dan mag Baldassarri woensdagochtend het ziekenhuis verlaten. Uiteraard zal de Italiaan komend weekend op de Sachsenring niet in actie komen, zijn plaats binnen het Forward Racing Team zal worden ingenomen door de Italiaanse CEV Moto2 coureur Federico Fuligni.

 

Handige link GoPro Motorrad Grand Prix Deutschland

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag