Succesvolle onderarm operaties voor Ayumu Sasaki

2575
ayumu-sasaki
Ayumu Sasaki | foto© Ayumu Sasaki insta

Na Filip Salac en Xavi Artigas is Ayumu Sasaki de derde Moto2 coureur die in het nog maar slechts twee Grand Prix weekenden tellende 2024 seizoen een operatie heeft ondergaan aan zijn onderarmen. De Japanner ondervond net als zijn twee collega coureurs hinder van het zogenaamde compartimentsyndroom (opgepompte onderarmen).

Filip Salac en Xavi Artigas moesten afgelopen weekend het Grand Prix weekend in Portimão aan zich voorbij laten gaan vanwege de operatie die men eerder had ondergaan vanwege de in de motorsport veel voorkomende blessure van opgepompte onderarmen. Het was voor Salac al de tweede operatie in enkele maanden tijd. De Tsjech meldde zich hierdoor al op voorhand af voor het evenement op het Autódromo Internacional do Algarve terwijl Artigas het vrijdag nog wel probeerde maar zich na de eerste dag alsnog afmeldde aangezien hij nog te veel hinder ondervond van het euvel.Terwijl het tweetal nog herstellende is van de operatie is Moto2 debutant Ayumu Sasaki de derde coureur in het nog prille seizoen die te kampen kreeg met hetzelfde probleem. De Yamaha VR46 Master Camp coureur ondervond er afgelopen weekend op het Portugese circuit dusdanig veel hinder van dat hij maandag na afloop van het evenement besloot om zich direct te laten behandelen. De Japanner, in 2023 de teamgenoot van Collin Veijer binnen het LIQUI MOLY Husqvarna Intact GP team, onderging in tegenstelling tot zijn twee Moto2 collega’s een operatie aan beide onderarmen.

De operatie is inmiddels succesvol uitgevoerd en de Japanner is inmiddels begonnen aan het herstel en hoopt er zo over drie weken in Austin gewoon weer bij te kunnen zijn.

Ayumu Sasaki: “Nadat ik zondag tijdens de Grand Prix van Portugal de nodige problemen ondervond vanwege stijfheid in mijn onderarmen heb ik besloten om me direct te laten opereren om het probleem op te lossen. Vanaf nu ga ik me concentreren op mijn herstel, zodat ik klaar ben voor Amerika. Dank aan de Quiron Salud MotoGP-staf voor het organiseren van alles en aan Dr. Fofuria voor de succesvolle operatie.”

Naast bovengenoemde drie Moto2 coureurs ondervond ook MotoGP debutant en de revelatie van dit seizoen Pedro Acosta na het eerste Grand Prix weekend in Qatar de nodige problemen met zijn onderarmen. De Red Bull GASGAS lastte hierom een trainingspauze in na het openingsweekend van het seizoen. Gezien zijn optreden en verrassende derde plaats afgelopen zondag in de tweede MotoGP race van het seizoen lijken de problemen minder groot dan in eerste instantie werd gedacht, of beter gezegd er waren in Portimão absoluut geen tekenen te bekennen van fysiek ongemak.

Naast Sasaki hebben ook Salac en Artigas aangegeven er 100% vertrouwen in te hebben dat ze er over drie weken tijdens de derde Grand Prix van het seizoen in Austin gewoon weer bij zullen zijn.

collin-veijerVolg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.