Succesvolle operatie voor Jordi Torres in Barcelona

332
jordi-torres
Jordi Torres | foto© Avintia Racing

Jordi Torres heeft dinsdag in Barcelona een succesvolle operatie ondergaan aan zijn linkerduim. De Reale Avintia Racing liep de blessure afgelopen weekend op bij een crash tijdens de kwalificatie van de Maleisische Grand Prix.

Jordi Torres was zaterdag tijdens de kwalificatie op het Sepang International Circuit één van de slachtoffers toen het plotseling heel hard begon te regenen en de sessie noodgedwongen stilgelegd moest worden. De Reale Avintia Racing coureur kwam hard ten val waarbij hij naar later bleek een gebroken duim had opgelopen.Torres, die al een aantal Grand Prix weekenden als vervanger optreedt van de nog steeds geblesseerde Tito Rabat, moest hierdoor de rest van het weekend in Sepang aan zich voorbij laten gaan. Eenmaal terug in Spanje meldde de voormalig World Superbike coureur zich bij de bekende arts Dr. Xavier Mis in het University Hospital Dexeus in Barcelona.\r\n\r\nHier werd maandag besloten dat een operatie noodzakelijk was, een operatie die naar nu bekend is gemaakt dinsdag is uitgevoerd en welke succesvol is verlopen. Bij de operatie werden er enkele schroeven geplaatst om de breuk in de linkerduim te stabiliseren.

Jordi Torres: \”De operatie is goed verlopen. Het duurde iets langer dan Dr. Mir aanvankelijk dacht, omdat er kleine bot deeltjes los waren geraakt. Met behulp van een arthroscoop hebben de magische handen van Dr. Mir twee schroeven geplaatst en met succes deze stukjes bot weer op hun plaats gezet. Het doet nu nog wel een beetje pijn, maar alles ging goed en ik kon al naar huis. Ik begin deze week met het bewegen van de andere vingers en ik ga aanstaande maandag weer terug naar de dokter.”

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App