Leon Camier heeft dinsdag 24 december een succesvolle operatie ondergaan aan zijn linkerschouder. De operatie was noodzakelijk vanwege een blessure, welke hij op 14 november in Aragon opliep bij een crash tijdens zijn eerste test op de Barni Racing Ducati.

2019 is duidelijk niet het jaar geworden voor World Superbike coureur Leon Camier. Nadat de Brit al een groot deel van het WorldSBK seizoen moest missen vanwege een in mei, tijdens de Italiaanse WorldSBK ronde in Imola, opgelopen schouderblessure kwam de Brit tijdens de eerste test voor zijn nieuwe team, Barni Racing Team Ducati, opnieuw lelijk ten val.

Camier blesseerde bij deze test in Aragon zijn linkerschouder maar na een bezoek aan het nabij het circuit gelegen ziekenhuis in Alcaniz bleek een operatie niet noodzakelijk. Een maand later werd bij een nieuw medisch onderzoek echter duidelijk dat een operatie toch verstandiger was om een volledig en sneller herstel te garanderen.

Een dag voor de kerst heeft de noodzakelijke operatie plaatsgevonden en naar nu bekend is gemaakt is deze succesvol verlopen. Bij de operatie, uitgevoerd in Barcelona door dokter Fernando Santana, zijn twee gescheurde spieren hersteld en is de schouder gestabiliseerd.

De Barni Racing Ducati coureur is inmiddels al ontslagen uit het ziekenhuis en begonnen aan zijn revalidatie, dit met als doel klaar te zijn voor de eerste race van het 2020 WorldSBK-seizoen eind februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App