Leon Camier heeft dinsdag 24 december een succesvolle operatie ondergaan aan zijn linkerschouder. De operatie was noodzakelijk vanwege een blessure, welke hij op 14 november in Aragon opliep bij een crash tijdens zijn eerste test op de Barni Racing Ducati.

2019 is duidelijk niet het jaar geworden voor World Superbike coureur Leon Camier. Nadat de Brit al een groot deel van het WorldSBK seizoen moest missen vanwege een in mei, tijdens de Italiaanse WorldSBK ronde in Imola, opgelopen schouderblessure kwam de Brit tijdens de eerste test voor zijn nieuwe team, Barni Racing Team Ducati, opnieuw lelijk ten val.

Camier blesseerde bij deze test in Aragon zijn linkerschouder maar na een bezoek aan het nabij het circuit gelegen ziekenhuis in Alcaniz bleek een operatie niet noodzakelijk. Een maand later werd bij een nieuw medisch onderzoek echter duidelijk dat een operatie toch verstandiger was om een volledig en sneller herstel te garanderen.

Een dag voor de kerst heeft de noodzakelijke operatie plaatsgevonden en naar nu bekend is gemaakt is deze succesvol verlopen. Bij de operatie, uitgevoerd in Barcelona door dokter Fernando Santana, zijn twee gescheurde spieren hersteld en is de schouder gestabiliseerd.

De Barni Racing Ducati coureur is inmiddels al ontslagen uit het ziekenhuis en begonnen aan zijn revalidatie, dit met als doel klaar te zijn voor de eerste race van het 2020 WorldSBK-seizoen eind februari op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App