Sunday Guide: Moto3 race Gran Premio Motul de la comunitat Valencia

18
bendsneyder
Bo Bendsneyder | foto© Racesport.nl - Nico Schneider

Een aantal feiten en leuke wetenswaardigheden voorafgaand aan de Moto3 race van de Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

– Jorge Martin staat voor de negende keer dit seizoen op de pole, dit is het hoogste aantal poles dat iemand ooit in de Moto3 in één seizoen heeft behaald. Ook met de vorige lichte categorieën mee gerekend zijn dit de meeste poles sinds 2010, toen wist Marc Marquez twaalf poles te pakken in de 125cc klasse. Martin gaat voor zijn eerste overwinning in de Moto3 en dit zal zijn 50e race zijn in de GP.

– Op de tweede startplek vinden we Joan Mir, hij streeft naar zijn elfde overwinning van 2017, dit zou dan het record van Valentino Rossi evenaren, hij wist dit record te behalen in 1997.

– De overwinning van Dani Pedrosa in de 125cc klasse in 2002 is de enige overwinning van Honda in de lichte klasses op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

– De hoogst geplaatste KTM rijder op de grid is Gabriel Rodrigo. Hij start voor de vijfde keer vanaf de eerste rij en is nog nooit op het podium gefinisht.

– Op de tweede rij vinden we Tatsuki Suzuki, dit is zijn beste kwalificatie resultaat in de Moto3 en het zal zijn 54e race worden in het MotoGP wereldkampioenschap.

– Op de vijfde plaats op de grid staat Enea Bastianini, in de laatste zes races wist hij drie keer op het podium te finishen, vorig jaar op Valencia eindigde hij op de vierde plek met een verschil van slechts 0.147 sec. op de winnaar van de race, Brad Binder.

– De derde startrij wordt aangevoerd door Ayumu Sasaki, dit is zijn beste kwalificatie resultaat in zijn rookie jaar. Sasaki staat eerste in de strijd voor de Moto3 ‘Rookie of the Year’ titel, hij staat negen punten voor op Marco Bezzecchi die de tweede plaats inneemt op deze lijst.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag