Sunday Guide: Moto3 race Octo British Grand Prix

133
bendsneyder
Livio Loi (110 voor Bo Bendsneyder (64) | foto© Leopard Racing

Voorafgaand aan de Moto3 race van de Octo British Grand Prix op het circuit van Silverstone zetten we een aantal feiten en leuke wetenswaardigheden op een rijtje.


–  Romano Fenati (Marinellie Rivacold Snipers) heeft zich voor het eerst sinds Mugello vorig jaar op de pole positie gekwalificeerd. Dit is zijn vierde pole in zijn carrière, hetzelfde aantal als Niccolo Antonelli, Jonas Folger en Luis Salom. Fenati hoopt hier zijn tweede overwinning van het seizoen te behalen.

–  Joan Mir (Leopard Racing) kwalificeerde zich als tweede op de grid, wat de vijfde front row start uit zijn carrière is. Hij kan vandaag zijn achtste overwinning van het seizoen op zijn naam schrijven, wat hem dan de eerste rijder maakt die dat lukt sinds de Moto3 klasse is ontstaan in 2012.

–  Gabriel Rodrigo (RBA BOE Racing) staat voor de derde achtereenvolgende keer op de front row. Rodrigo wil graag op het podium eindigen. Hij zal dan de eerste Argentijn zijn die in de lichtgewichtsklasse op het podium eindigt sinds Willy Perez in 1986 als derde over de streep kwam.

–  John McPhee (British Talent Team) start vanaf P4, zijn beste resultaat sinds hij eerder dit jaar in Mugello vanaf de pole mocht starten. Vorig jaar werd hij op Silverstone zeventiende.

–  Niccolo Antonelli (Red Bull KTM Ajo) heeft zich als vijfde gekwalificeerd, net als tijdens de openingsrace in Qatar. Antonelli wil zijn eerste podium behalen sinds de race van vorig jaar in Qatar, waar hij de overwinning pakte. Met zijn teamgenoot Bo Bendsneyder en EG 0,0 rijder Enea Bastianini, is Antonelli de enige rijder in het huidige veld die in Silverstone op het podium heeft gestaan.

–  Andrea Migno (Sky Racing Team VR46) zal vanaf een zesde positie van start gaan, zijn beste kwalificatie sinds zijn vijfde plaats vorig jaar in Phillip Island.

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag