Moeizaam Superbike IDM weekend in Assen voor Hartog

6
hartog
Rob Hartog | foto© Erik de Ruijter fotografie

Om de lange zomerstop van het FIM Superstock 1000 kampioenschap te doorbreken, stond Team Hartog – Jenik – Against Cancer in het weekend van 12 t/m 14 augustus aan de start tijdens het Superbike*IDM event in Assen. Dit weekend ging niet zoals gepland en verliep moeizaam. Er werd met goede moed begonnen, maar het lukte niet om dit om te zetten in goede resultaten in de race. Ondanks deze teleurstelling gaat Rob Hartog toch met een goed gevoel de volgende break in, aangezien een tweedaagse test op de Lausitzring met een goed gevoel werd afgesloten.

Tijdens de vrije trainingen in Assen leek er nog niet veel aan de hand voor Hartog. Er werd gezocht naar een goede basisafstelling van de door Jenik Performance getunede Kawasaki ZX-10R en de Front Row Components K-Tech vering voor de kwalificaties en races. In de kwalificaties werd flinke progressie geboekt door de persoonlijk snelste rondetijd van de vrijdag flink te verbeteren. In de eerste kwalificatie resulteerde dit in een 4e plaats in de ONK Dutch Superbike klasse, achter Danny de Boer, Wayne Tessels en Nigel Walraven. In het totale startveld van IDM Superbike en Superstock coureurs betekende het een voorlopige 15e plaats. In de tweede kwalificatie wist Rob er een schepje bovenop te doen en opnieuw een snellere tijd neer te zetten. Een 14e plaats in het totale veld was het resultaat, echter kwam de Abbekerker slechts 0,3 sec te kort voor een plaats bij de eerste negen coureurs, welke mochten strijden in de Superpole.

De onderlinge verschillen waren zeer klein. Gezien het feit Rob een wedstrijdrijder en snelle starter is, was er vertrouwen voor de dubbele races op zondag. Tijdens beide races werd een goede start gepakt op de Kawasaki Ninja ZX-10R, om tijdens de eerste ronden direct aansluiting te vinden bij de top-10 in de wedstrijd. Helaas kon niet de snelheid gevonden worden om mee te gaan met deze groep en te strijden voor een mooi resultaat. Hartog kon niet in zijn ritme komen en kwam dan ook teleurgesteld over de finish. Na wat kleine aanpassingen lukte het ook in race twee niet om het juiste ritme te vinden, ondanks dat er wel een zeer goede start werd gemaakt. Dit was een domper, omdat juist met vertrouwen werd uitgekeken naar deze wedstrijd om de progressie en stijgende lijn van de eerste seizoenshelft door te trekken. Het eindresultaat was tweemaal een vierde plaats in de ONK Dutch Superbike klasse.

Support door fanclub
Doordat dit de laatste race van het seizoen op eigen bodem was, waren er veel partners, sponsoren, Club van-leden (die dit weekend financieel hebben mogelijk gemaakt) en fans welke dit weekend afreisde naar Assen. Wat rest dit seizoen zijn drie races in het FIM Superstock 1000 kampioenschap, te beginnen met de race op de Lausitzring van 16 t/m 18 september. Helaas hebben we de fans niet kunnen trakteren op het resultaat waar zij voor gekomen zijn, maar desondanks willen wij iedereen bedanken voor de support die we hebben mogen ontvangen!

Positieve test Lausitzring
Direct na het IDM in Assen reisde het team af naar Oost-Duitsland voor een tweedaagse privetest met diverse WorldSBK en STK1000 teams. Tijdens deze test was de snelheid gedurende beide dagen direct weer aanwezig en het lukte om een goede setting te vinden voor de Ninja ZX-10R. De rondetijden waren prima en dit geeft vertrouwen in aanloop naar de volgende race.

Volgende race
In de pauze van 4 weken in aanloop naar de volgende race kunnen we dus hoopvol zijn voor de afsluiting van het seizoen, dankzij de goede resultaten tijdens de test op de Lausitzring. Deze zal op hetzelfde circuit plaatsvinden van 16 t/m 18 september.

MotoPort Leek weekend sponsor
Roelof Eding van Motorport Leek was tijdens het IDM Assen weekend sponsor van Team Hartog – Jenik – Against Cancer. Roelof is als Officieel Kawasaki dealer de leverancier van de Kawasaki ZX-10R en voorziet het team van de nodige onderdelen gedurende het seizoen, en draagt de wegracesport een warm hart toe.

Opgericht in 1987 als Gronings Motorcentrum en inmiddels al sinds 2001 op een prachtige A-lokatie aan de A7 gevestigd in het Groningse dorp Leek. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste, mooiste en gezelligste motorzaak van het noorden met een kledingafdeling die behoort tot een van de grootste in de Benelux!