Schouten voor Stange, Wahr en Geitner (Fotocredit: Tiny Kolsters)

Christian Stange pakte zaterdagmiddag de overwinning in de eerste Superbike IDM Superstock 600 race op het circuit van Zolder. Bryan Schouten ging bij het ingaan van de laatste ronde nog aan de leiding maar kwam halverwege die ronde ten val.

De race werd herstart nadat bij de eerste start er iets mis ging met doven van de lichten. Het halve veld vertrok wel terwijl er ook de nodige rijders bleven staan. De race werd direct geannuleerd waarna een herstart volgde.

Het leek de race te worden van Bryan Schouten. De MVR Yamaha rijder kende een mindere start waarbij hij terugviel naar de vijfde plaats. Gedurende de race kwam Schouten echter sterk naar voren en nam ruim twee ronden voor het einde de leiding in de wedstrijd die tot op dat moment de hele race in handen was geweest van Kevin Wahr.

Schouten probeerde in de laatste ronden weg te lopen maar Christian Stange kroop in zijn wiel. In de laatste ronde kende Schouten in de eerste bocht een momentje waardoor Stange zijn kans greep en voor de tweede bocht de leiding overnam van Bryan.

Schouten probeerde vervolgens een uitrem poging voor de chicane voor de sacramentsheuvel maar kreeg tussen de twee bochten te maken met een wegschuivend voorwiel. De motor en ook Bryan zelf stuiterden vervelend over de geribbelde cerbstones en dat betekende einde race voor Schouten.

Stange reed vervolgens naar een makkelijke overwinning voor Kevin Wahr en Jonas Geitner die bij het ontwijken van de motor van de gevallen Schouten door het grint moest. Maurice Ullrich pakte op ruime afstand de vierde plaats.

Binnen deze IDM wedstrijd werd er ook gestreden voor de ONK punten. Koen Meuffels pakte bij zijn terugkeer in wedstrijdverband daarbij gelijk de overwinning. Daar zag het lang niet naar uit want Lesley ten Tusscher had gedurende het eerste deel van de race al een ruime voorsprong opgebouwd op Meuffels maar de Erison Racing rijder kreeg te maken met een onwillige Suzuki waardoor hij in de slotfase rap achterhaald werd door de Fortron Kawasaki rijder.

Ook Sander Claessen wist te profiteren van de technische problemen van Ten Tusscher en finishte de race direct achter Meuffels als tiende wat in de ONK stand de tweede plaats betekende. Ten Tusscher wist de schade beperkt te houden en de twaalfde plaats overall leverde hem nog een derde plaats in de ONK stand.

Voor Bobby Bos waren de druiven zuur. Halverwege de eerste ronde na de eerste valse start stopte de Yamaha er plotseling mee. Na afloop bleek een kapotte accu het euvel van de storing te zijn. Balen voor Bos die daardoor een nieuwe nulscore te verwerken kreeg juist in een race waar er voor hem kansen lagen.