Naast de Nederlander Danny de Boer en de Duitsers Jan Bühn en Lukas Trautmann heeft het Van Zon Remeha BMW Team het pas 16 jarige talent Arnaud Friedrich als vierde rijder gecontracteerd. Dit nieuws heeft het in België gevestigde Superbike IDM Team woensdag bekend gemaakt.

Van Zon Remeha BMW Teambaas Werner Daemen zal in 2017 met vier rijders aan de start komen in het Superbike IDM.  Zo heeft het team op het laatste moment het jonge Duitse talent Arnaud Friedrich aan het team toegevoegd.

De pas 16 jarige Duitser kwam het afgelopen seizoen al uit in de Superstock 1000 klasse, hij was hier vanwege zijn jonge leeftijd zelfs een speciale ontheffing voor nodig van de Duitse motorsportbond.

Friedrich is al een aantal jaren actief in het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap. Zo wist hij in het seizoen 2013 de titel te winnen in de ADAC Junior Cup en werd hij in 2015 vijfde in de eindstand van de Yamaha R6-Dunlop Cup. In 2016 debuteerde Friedrich zoals gezegd in de Superstock 1000 klasse als coureur van het Team Penz13. Tijdens zijn debuutseizoen wist de jonge Duitser in Schleiz met een zesde plaats zijn beste seizoenprestatie te behalen en eindigde hij als veertiende in de eindstand van het kampioenschap.

In zijn tweede seizoen zal Friedrich dus deel uit gaan maken van het Van Zon Remeha BMW Team waar hij net als Danny de Boer, Lukas Trautmann en Jan Bühn de beschikking zal krijgen over een fabrieks ondersteunde BMW S 1000 RR motorfiets.

Werner Daemen, Team Manager Van Zon-Remeha-BMW:

“Ik ken Arnaud vanwege mijn geode vriend Rico Penzkofer. Ik ben dezelfde mening toegedaan als Rico dat Arnaud een zeer getalenteerd coureur is en inmiddels al een aantal fantastische en opmerkelijke stappen voorwaarts heeft weten te maken. We willen hem graag ondersteunen door middel van onze professionele teamstructuur waar we hem de mogelijkheid geven om zonder druk verder te groeien. Met slechts 16 jaar heeft hij een groot potentieel. Als jonge rijder moet je gewoon heel veel kilometers maken en beschikken over een ervaren crew zodat je ook helemaal kunt richten op het verbeteren van je rijstijl. We zullen er als team alles aan doen om hem de beste mogelijke omgeving te bieden.”

Arnaud Friedrich, Van Zon-Remeha-BMW coureur:

“Ik ben heel erg blij om komend seizoen deel uit te maken van het beste team in het Superbike IDM. Ik geloof dat ik heel veel kan leren van mijn ervaren teamgenoten en ook van Werner Daemen die vroeger zelf ook een succesvol coureur. Ik heb gehoord dat er binnen het team een geweldige sfeer heerst en dat er heel professioneel gewerkt wordt. Mijn doel voor komend seizoen is mijn uiterste best te doen en te zorgen voor een aantal hoogtepunten tussen mijn naar verwachting sterke concurrenten. Ik wil mijn vertrouwen uitspreken naar Werner Daemen en Rico Penzkofer voor hun vertrouwen en support. Ik hoop ze veel terug te kunnen geven gedurende het Superbike IDM seizoen.”