Pepijn Bijsterbosch en Vasco van der Valk zullen komend seizoen in de kleuren van SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind actief zijn in het Superbike IDM kampioenschap. Bijsterbosch zal op een Yamaha YZF-R1M actief zijn in de Superbike klasse terwijl Van der Valk op de nieuwe Yamaha YZF-R6 aan de start zal verschijnen in de Superstock 600 klasse.

Nadat SWPN vorig jaar in zowel het IDM STK1000 en Dutch Superbikes de titel pakte met Danny de Boer, wordt het team voor 2017, mede dankzij ondersteuning van Yamaha Motor Europe branche Nederland en Yamaha-dealer Gebben Motoren in Rogat, uitgebreid naar twee Nederlandse coureurs en zal me in twee klassen van het kampioenschap aan de start verschijnen.

In het IDM Superbike wordt komend seizoen de Yamaha YZF-R1M bemand door de zeer ervaren IDM-coureur Pepijn Bijsterbosch, terwijl in het IDM Superstock 600 het jonge talent Vasco van der Valk op de gloednieuwe Yamaha YZF-R6 zal aantreden.

Pepijn Bijsterbosch (27) is al sinds 2013 actief in de hoogste klassen van het IDM, waar hij altijd meedeed voor de prijzen. De coureur uit Wapenveld is dan ook een van de meest ervaren en geduchte coureurs van Nederland. Met de 2017 Yamaha YZF-R1M heeft hij het komende seizoen een ijzersterk wapen in handen om zich helemaal vooraan in het kampioenschap te gaan melden.

Pepijn over zijn overstap: “Ik ben enorm blij met deze kans om op de kampioensmachine van vorig jaar te rijden. De Yamaha YZF-R1M is een bewezen winnaar en met mijn ervaring en zo’n sterk team als SWPN heb ik er alle vertrouwen in dat we prima resultaten neer kunnen zetten. Ik kan bijna niet wachten tot het seizoen begint!”

De nog jonge Vasco van der Valk (17) is pas recent overgestapt naar de Supersport 600, maar wel gelijk met indrukwekkende resultaten; in zijn allereerste drie ONK-wedstrijden pakte hij gelijk twee tweede plaatsen en één overwinning.

Vasco: “Wat een waanzinnig mooie kans krijg ik hier van SWPN en mijn persoonlijke sponsoren! Ik heb nog ontzettend veel te leren op een 600 supersportmotor, maar de nieuwe 2017 Yamaha YZF-R6 is gelijk dé motor om te hebben. Daarbij geeft de ervaring van SWPN en hulp van Pepijn mij de kans om flink te groeien, echt ideaal!”

SWPN
SWPN (Stichting Wegrace Promotion Nederland) richt zich sinds 2010 als raceteam op het bieden van een professionele structuur voor jonge, Nederlandse coureurs, zodat zij de stap naar een hoger podium kunnen maken. Een doel wat volledig aansluit bij Yamaha’s bLU cRU programma. Daarnaast probeert SWPN als officiële partner van stichting Zorgeloos Kind aan ernstig of langdurige zieke kinderen, inclusief het hele gezin, een dag te bezorgen waardoor de ziekte even naar de achtergrond wordt verdrongen. Daarnaast helpt de stichting in de breedste zin van het woord gezinnen waarvan een kind is getroffen door een ernstige of langdurige ziekte.

Aart de Wit namens het team: “We zijn zeer trots op de volledige ondersteuning van Yamaha Motor Europe, branche Nederland en Gebben Motoren, waardoor we gelijk de beschikking krijgen over superieur materiaal. Ook zijn we heel gelukkig met deze twee rijders, die elkaar fantastisch kunnen aanvullen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Pepijn voorin kan meedoen en dat Vasco zich razendsnel gaat ontwikkelen. Zo groeien we als team en kunnen we de gezinnen die via Stichting Zorgeloos Kind komen een topdag bezorgen.”