Bobby Bos zal in 2017 de overstap maken naar de Superbike klasse van het Superbike IDM. Dit nieuws heeft de Drentse coureur donderdag tijdens de eerste dag van de MOTORbeurs Utrecht bekend gemaakt.

Bobby Bos kende in 2016 een wisselvallig seizoen. De coureur zelf was goed in vorm, maar ondanks dat de techniek de Dutch Supersport coureur nog al eens in de steek liet bleef hij doorzetten.

Bobby Bos: “Het hele seizoen was ik vooraan te vinden in de kampioenschappen. De keren dat ik niet ben uitgevallen of teruggevallen ben door motorische pech stond ik op het podium. Ondanks alle tegenslagen ben ik toch nog tweede geworden in het ONK en derde in de BeNeCup. Ook de twee meegereden wedstrijden van het IRRC eindigde ik op het podium.”

De allerlaatste race van 2016, the Race of the Champions op het TT Circuit Assen, ging het eigenlijk pas zoals het hele seizoen had moeten zijn. De motor klopte, het team klopte, en met een voorsprong van 10 seconden op de nummer twee liet Bos zijn ware potentieel zien.

De voorbereidingen voor seizoen 2017 verliepen vervolgens echter niet zoals gehoopt. Sponsoren die zich terug trokken, kampioenschappen die niet duidelijk waren etc. Veel onzekerheid dus, maar toch gaat Bos met zijn team de sprong wagen.

Aangezien het ONK wegrace komend seizoen niet meer georganiseerd wordt moest er een keuze gemaakt worden tussen Engeland of Duitsland. De keus van Bos is gevallen op deelname aan het prestigieuze Duitse wegrace kampioenschap, het Superbike IDM waar hij van start zal gaan op een door MGM Racing Performance geprepareerdeYamahaR1M en uit zal komen in de Superbike klasse.

MGM Racing Performance zal de jonge, net 18 jaar geworden Bos, de komende twee seizoenen ondersteunden. Het eerste jaar zal een leerjaar zijn omdat de motorfiets en de te rijden circuits compleet nieuw zijn voor de getalenteerde Drent.

Sponsoring
Ondanks dat Bos en de mensen om hem heen de knoop al definitief doorgehakt hebben hoopt men de komende weken nog wel enkele nieuwe sponsoren te vinden die willen helpen het benodigde budget compleet te maken.

Ook is er dit jaar weer de mogelijkheid lid te worden van de vriendenclub van de Drentse coureur voor een bedrag van €54,00 (al jaren Bos zijn vaste rijnummer).