Danny de Boer zal in 2017 op een BMW S 1000 RR actief zijn in het Superbike IDM. De coureur uit Staphorst heeft hierover overeenstemming bereikt met het Van Zon Remeha BMW Team van Werner Daemen. Naast De Boer zullen ook Lukas Trautmann en Jan Bühn komend seizoen deel uitmaken van het in België  gevestigde BMW team terwijl de onderhandelingen met Pepijn Bijsterbosch over een langer verblijf bij het team nog gaande zijn.

Danny de Boer kende een uitstekend 2016 seizoen waarin hij in het sterk bezette Superbike IDM maar liefst 10 van de 16 wedstrijden in de Superstock 1000 klasse wist te winnen. De coureur uit Staphorst werd door zijn sterke optredens al één wedstrijdweekend voor het einde van het seizoen IDM Superstock kampioen. Naast zijn optredens in Duitsland werd de coureur uit Staphorst tevens voor de vierde keer in zijn carrière Dutch Superbike kampioen en kwam hij op het circuit van Donington Park als invaller in actie in het FIM Cup Superstock 1000 kampioenschap.

Na afloop van het seizoen kreeg De Boer dan ook de nodige aanbiedingen van teams uit zowel de EK Superstock 1000 klasse als ook uit het Superbike IDM.  De regerend IDM Superstock 1000 kampioen besloot echter in 2017 actief te blijven in het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap en in te gaan op een aanbieding van het in België gevestigde Van Zon Remeha BMW Team.

Danny de Boer: “Ik ben zeer blij dat ik de overstap naar het Van Zon Remeha BMW team heb kunnen maken. De BMW S 1000 RR  is compleet nieuw voor mij maar ik neem deze uitdaging graag aan. Ik heb een deel van mijn huidige team mee kunnen nemen en dat geeft mij veel vertrouwen om komend seizoen het maximale resultaat te kunnen behalen. Werner (Daemen) begrijpt dat dit soort zaken belangrijk zijn en heeft daar dan ook goed aan meegewerkt. Bovendien is Werner, als ex-rijder, iemand die veel langs de baan staat. Hier haal ik graag mijn voordeel uit.”

Naast de komst van De Boer naar zijn team heeft Daemen ook de 20 jarige Lukas Trautmann als rijder aangetrokken terwijl Jan Bühn in 2017 het team trouw zal blijven.

Met Trautmann, een 20 jarige Oostenrijker, haalt het officiële BMW klanten-team de FIM World Endurance kampioen van 2016 en tevens Yamaha R6-laureaat van 2014 binnen. Trautmann mocht afgelopen weekend al voor het eerst kennis maken met de BMW S1000R in het Spaanse Almeria.

Lukas Trautmann: ”Na een enigszins teleurstellend seizoen 2016 ben ik echt blij om onder de vleugels van Werner terecht te komen. Het Van Zon Remeha BMW team is een echt familie team. Iets wat ik nodig heb om te presteren. Ik heb de BMW S 1000 RR al aan de tand kunnen voelen in Almeria en … I LOVE THE MACHINE !! Met deze motor en de juiste banden moeten we in 2017  resoluut voor de top 3 kunnen gaan al besef ik ook wel dat Werner met heeft aangetrokken om kampioen te worden. Simpel..“

De 25 jarige Duitser  Bühn mocht na een verdienstelijk eerste jaar bij het team een contractverlening tekenen. De nummer drie uit het IDM Superstock kampioenschap van 2016 kan zo zijn ervaring op de BMW S 1000 RR benutten om het volgend jaar nog beter te doen.

Jan Bühn: ”Dolblij dat ik heb mogen of kunnen bijtekenen bij Werner. Het team heeft me vorig jaar de kans gegeven op de BMW S 1000 RR en nu moet ik die ervaring omzetten in resultaten. We weten wat we nodig hebben om vooraan mee te strijden, dus dat komt allemaal in orde. Ik heb er alvast een supergoed gevoel bij. Ik ga de lange winterstop gebruiken om me perfect voor te bereiden.”

Teamchef Werner Daemen : “Met Lukas, Danny en Jan hebben we onze line-up voor 2017 grotendeels rond. Ik ben echt blij om Lukas erbij te hebben. Hij is nog jong maar is uit het juiste race-hout gesneden. Ik ben ervan overtuigd dat de combinatie BMW S1000RR – Pirelli voor hem ideaal gaat zijn. Hetzelfde geldt voor Danny die vorig jaar onze grote concurrent was en een heel sterk seizoen heeft gereden. Het is altijd goed de regerende kampioen in je team te hebben. Daarnaast kan Jan zijn leerjaar proberen te bekronen door zijn inmiddels opgedane ervaring aan het stuur van de BMW. Vorig jaar kwam Jan over uit de Supersport categorie en had wat tijd nodig om te wennen aan de voor hem niew Superbike machine. Kortom ik ben er zeker van dat we met een ijzersterk trio aan de start van het nieuwe seizoen zullen staan.”

Naast de inmiddels drie gecontracteerde coureurs is Daemen nog in onderhandeling met Pepijn Bijsterbosch voor een langer verblijf binnen zijn team. De coureur uit Wapenveld kende in 2016 met name een sterk tweede deel van het seizoen op de BMW S 1000 RR, een seizoen dat hij uiteindelijk afsloot met de vierde plaats in het IDM Superstock 1000 kampioenschap.