Met zijn twaalfde zege in dertien races drukte Markus Reiterberger zondagmiddag in Hockenheim nog maar eens zijn stempel op dit seizoen. De enige race die niet door Reiterberger gewonnen werd was de openingsrace van het seizoen op de Nürburgring. Die race werd namelijk gewonnen door Danny de Boer die in deze laatste race vierde werd achter Alt en Bühn.

Reiterberger reed op de bekende wijze van start tot finish aan de leiding. Overdreven dominant was de zege dit keer niet want net als in de eerste race gaf Florian Alt goed partij. Reiterberger liet het echter nooit tot een echte aanval komen en won op die manier voor de twaalfde keer in dit seizoen. Florian Alt pakte voor MGM Yamaha en de Dunlop banden een overtuigende tweede plaats.

Danny de Boer klom in de openingsronde van de vijfde naar de derde plaats en leek tot halverwege de race op podiumkoers te liggen. In het tweede deel zakten zijn rondetijden echter teveel waardoor Jan Bühn de aansluiting weer kon pakken en vervolgens de Boer wist te passeren.

Onze landgenoot kon niet aanpikken waardoor Bühn simpel naar de derde plaats kon rijden en Danny de Boer het seizoen afsloot met de vierde plaats. Die positie restte ook voor De Boer in het eindklassement achter de ongenaakbare Reiterberger, Alt en Bühn.

Pepijn Bijsterbosch kende net als de Boer een goed eerste deel van de race maar zakte eveneens in. Bijsterbosch reed het eerste deel keurig op de vijfde plaats maar zakte in het tweede deel terug naar de achtste plaats doordat Vincent Lonbois, Luca Grünwald en Jan Halbich aan hem voorbij gingen. Een crash van Halbich in de laatste ronde leverde nog een plaatsje winst op waardoor Pepijn het seizoen als zevende afsloot.

Dominik Vincon werd achtste voor Lucy Glöckner en Dominic Schmitter. Koen Zeelen sloot het seizoen af op de 17e plaats met direct daar achter Bobby Bos die terug kan kijken op een verdienstelijk debuutseizoen in deze pittige klasse. Bastien Mackels kwam helaas niet aan de finish. De snelle Belg moest in de openingsfase met problemen de pits opzoeken.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag