In een door diverse crashes ontsierde tweede Superbike race toonde Markus Reiterberger zich zondagmiddag op de Nürburgring ruim de sterkste. Jan Bühn en Dominik Vincon mochten na afloop met de BMW coureur mee naar het podium. Pepijn Bijsterbosch werd keurig vierde terwijl de winnaar van de eerste race Danny de Boer door een crash niet aan de finish kwam.

Markus Reiterberger pakte kopstart met daarachter Danny de Boer en Florian Alt. Achterop het circuit stuurde de winnaar van de eerste wedstrijd van de dag, volgens eigen zeggen, iets te hard een bocht in waardoor het voorwiel onder hem weg schoof. Het betekende einde race voor de coureur uit Staphorst.

Reiterberger kwam al met meer dan een seconde voorsprong uit de openingsronde en breidde die voorsprong gedurende de race alleen maar verder uit. De uit het WorldSBK teruggekeerde Beierse coureur liet de concurrentie volkomen kansloos en zorgde voor de tweede overwinning van de dag voor het van Zon Remeha BMW team van Werner Daemen.

Achter de Duitser vochten twee MGM Yamaha rijders om de plaatsen twee en drie waarbij Florian Alt het tempo aangaf voor Bastien Mackels. Halverwege de race kwamen de twee echter met elkaar in botsing waardoor beiden onderuit gingen. Alt kon nog verder maar finishte in het achterveld. Voor Bastien Mackels was de race definitief voorbij.

Dat bracht Pepijn Bijsterbosch plotseling op een podiumpositie. De SWPN Yamaha rijder kende een goede start en kwam als vierde uit de eerste ronde. In de ronden daarna wist Jan Bühn voorbij te gaan aan onze landgenoot. De Yamaha coureur reed daarmee op een vijfde plaats die door het wegvallen van de beide MGM Yamaha’s werd gepromoveerd tot een derde positie.

Bijsterbosch lag op dat moment echter al vol onder vuur van Dominik Vincon. Tot drie ronden voor het einde kon Bijsterbosch de deuren gesloten houden maar toen kwam Vincon toch voorbij. De Wapenvelder kon nog aanhaken maar Vincon terugpakken zat er niet meer in. Vincon pakte daarmee achter Reiterberger en Bühn de derde plaats en zorgde daarmee voor een volledig BMW podium.

Stefan Kerschbaumer pakte de vijfde plaats gevolgd door Dominic Schmitter, Jan Halbich, Vincent Lonbois, Luca Grünwald en Arnaud Friedrich die de tiende plaats voor zijn rekening nam.

Koen Zeelen leek lang op weg naar een puntje maar moest in de slotfase het hoofd buigen voor Phillip Gengelbach waardoor de ondankbare zestiende plaats naar de Limburger ging.

Bobby Bos kende een moeizame start en werd vervolgens ook nog gehinderd door een valpartij voor hem in de Mercedes arena van onder andere Gian Mertens. Bos vocht zich knap terug in de race en wist nog tot aan de negentiende plaats te geraken.

Mike Cleutjens kwam dit keer wel aan de finish en deed dat op de drieëntwintigste plaats.

 

Handige links IDM kampioenschap Nürburgring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livestream
Fotoverslag