Na zijn derde plaats in de eerste race wist Ewald ’t Hoen zondagmiddag op de Nürburgring de tweede IDM Supersport 3000 race van de dag op zijn naam te schrijven. ’t Hoen finishte na een spannende race in een uitgedund startveld voor Jaro Hoekstra en Jan-Ole Jahnig.

De tweede race in deze klasse kende een behoorlijk uitgedund startveld. Joep Overbeeke ging al in de verkenningsronde onderuit door een afgelopen ketting. Luuk Pruijn kon hem helaas niet ontwijken en ging eveneens onderuit waardoor beide rijders de start niet haalden. Noah Bronkhorst was in de eerste race gevallen en zijn machine was teveel beschadigd om nog te kunnen starten.

Ook Djoy Blommers ging niet van start wegens een persoonlijk drama. Tijdens de eerste race werd zijn opa getroffen in het paddock getroffen door een zwaar hartaanval. Opa Blommers werd midden op de paddock gedurende langere tijd gereanimeerd en vervolgens overgebracht naar het medical center. Vanuit daar werd opa overgebracht naar het ziekenhuis. Het laatste bericht dat wij hier gekregen hebben is dat men het hart weer op gang gekregen heeft bij de reanimatie maar dat zijn toestand uiterst kritiek is. Uiteraard wensen wij de familie Blommers en alle betrokkenen heel veel sterkte en hopen van ganser harte dat het allemaal weer goed mag komen met opa Blommers.

De beide kemphanen uit de eerste race, Finn de Bruin en Dennis Koopman, gingen wel van start maar gingen beiden, onafhankelijk van elkaar, in de eerste ronde onderuit. Koopman kon verder maar voor de Bruin was de race over.

Door al deze ontwikkelingen zagen we compleet andere rijders in de voorste gelederen dan in de eerste race. Jaro Hoekstra, Ewald ’t Hoen, Kevin Mijwaart, Max Kappler en Jan-Ole Jahnig streden van de eerste tot de laatste ronde om de overwinning.

Ewald ’t Hoen wist de meet als eerste te passeren gevolgd door Jaro Hoekstra en Jan-Ole Jahnig. Max Kappler pakte de vierde plaats en Kevin Mijwaart sloot de kopgroep af met de vijfde plaats.

Dennis Koopman kwam gedurende de race nog sterk terug en werd uiteindelijk zesde. Xavier van Duffelen pakte een negende plaats.

 

Handige links IDM kampioenschap Nürburgring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livestream
Fotoverslag