Kevin Wahr heeft zondagmiddag op de Nürburgring ook de tweede IDM Supersport 600 gewonnen door in een spannend duel Thomas Gradinger terug te wijzen. De Nederlander Vasco van der Valk pakte een keurige zesde plaats.

In de openingsfase ontstond er een kopgroep van zes rijders met daarin Vasco van der Valk brutaal op de derde plaats. Thomas Gradinger en Kevin Wahr hadden vervolgens  duidelijk meer moeite om weg te rijden dan in de eerste race.

Na een zestal ronden wist het snellere duo zich toch wat los te rijden terwijl Van der Valk langzaam wat terugzakte en achteraan de kopgroep terecht kwam. Halverwege de race maakte de jonge Yamaha coureur helaas een foutje in het laatste deel van het circuit, dit vanwege een probleem met de quickshifter van zijn Yamaha, waardoor hij de aansluiting met de kopgroep verloor.

Gradinger deed het meeste kopwerk maar bij het vallen van de finishvlag had Wahr de neus voor. Max Enderlein reed zich in de slotfase los van de achtervolgers en pakte de derde plaats voor Manou Antweiler en Marc Buchner.

Van der Valk reed na zijn foutje halverwege de race weer prima rondetijden en deed daarin niets onder voor de rijders voor hem. Het gaatje van drie seconden kreeg de SWPN Yamaha coureur echter niet meer gedicht waardoor in deze tweede race een zesde plaats zijn deel werd.

 

Handige links IDM kampioenschap Nürburgring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livestream
Fotoverslag