De eerste race in de IDM Supersport 600 klasse leverde zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen een overtuigende overwinning op voor gastrijder Rob Hartog. Kevin Wahr en Thomas Gradinger pakten de plaatsen twee en drie en mochten met Hartog mee naar het podium.

Op de startgrid meldden zich slechts twaalf rijders in deze helaas mager bezette klasse. Het werd echter nog erger omdat Vasco van der Valk aan het einde van de opwarmronde met technische problemen de pits opzocht. De SWPN/Zorgeloos Kind Yamaha werd direct de box ingereden waardoor de race voor Vasco al voorbij was voordat hij überhaupt begonnen was.

Rob Hartog vertrok van pole, pakte kopstart, reed geleidelijk weg bij zijn achtervolgers en won de dertien ronden durende race zeer overtuigend. Achter de rug van de Noord-Hollander was er echter wel de nodige spanning te beleven.

Kevin Wahr en Thomas Gradinger gingen de volle dertien ronden wiel aan wiel over het Asser asfalt. Wahr had vanaf de tweede ronde de neus voor en ondanks enkele pogingen van leider in de tussenstand van het kampioenschap bleef dat zo tot op de meet. Marc Buchner pakte de vierde plaats voor Daniel Rubin.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag