Markus Schlosser en Thomas Hofer waren zondagmiddag ook in de tweede zijspanrace op de Nürburgring ongenaakbaar. Het zijspanduo won voor Andre Kretzer en Jens Lehnertz. John Smits en Gunter Verbrugge werden met een vijfde plaats opnieuw de beste Nederlandse combinatie.

Bij de start van de race ontbraken de Nederlandse spannen van Colin Nicholson-Ilse de Haas en het sidecarXperience team van Rogier Weekers en Miranda Louwes. Nicholson wegens een oude opspelende liesblessure en Weekers wegens technische problemen. Kees Endeveld en Jeroen Remmé gingen nog wel van start maar kregen al in de openingsronde te maken met de pechduivel.

Het maakte Markus Schlosser allemaal niet uit. De Zwitser won zoals hij wilde en reed de rest van het veld op grote afstand. Naaste achtervolger in de eerste helft van de race was Josef Sattler. De Duitser moest echter halverwege met pech de pijp aan maarten geven.

Andre Kretzer kreeg daarmee de tweede plaats in handen en hield die ook vast tot op de meet. Daarachter was er wel sprake van enige spanning.  Uwe Gürck met Axel Kölsch en Mike Roscher met Anna Burkhard vochten een pittige strijd uit om de laatste podiumpostie. Roscher won die strijd en mocht als derde mee naar het podium.

John Smits reed met Gunter Verbrugghe wederom een prima race waarbij ze zich het span van Peter Schröder met Denise Werth van het lijf wisten te houden in de strijd om de vijfde plaats.

Wiggert Kranenburg rijdend met Frank Claeys finishte de race op een twaalfde plaats en Hilbert Talens eindigde als veertiende.

 

Handige links IDM kampioenschap Nürburgring:

Tijdschema en volledige uitslagen
Livestream
Fotoverslag