Op het TT Circuit Assen zal Markus Schlosser met passagier Thomas Hofer in beide zijspannen races van dit weekend vanaf pole mogen vertrekken. Josef Sattler met Uwe Neubert en Bennie Streuer met Gerard Daalhuizen zijn de andere combinaties die plaats mogen gaan nemen op de eerste startrij.

Ook in de zijspanklasse twee vrije trainingen en een droge kwalificatietraining op de vrijdag gevolgd door een natte kwalificatietraining op de zaterdag waardoor de startopstelling dus op de vrijdag gestalte heeft gekregen.

Markus Schlosser toonde zich daarin de snelste met daarachter Josef Sattler en Bennie Streuer. John Holden met passagier Mark Wilkes trainden zich, met hun 600cc combinatie in het verdere 1000cc veld, naar een prima vierde plaats gevolgd door Andre Kretzer en Mike Rosscher.

John Smits en Gunter Verbrugge pakten de zevende plaats met daarachter Kees Endeveld met Jeroen Remmé op de negende plaats. Colin Nicholson mag met Ilse de Haas vanaf de elfde plaats aan de beide races beginnen met daarachter Hilbert Talens met Remco Moes op een dertiende plaats. Wiggert Kranenburg met Jermaine van Middegaal beginnen vanaf de zestiende plaats en het sidecarXperience team met Rogier Weekes en Miranda Louwes zullen vanaf de 23e plaats aan de beide races van dit weekend mogen beginnen. Jord Klok met Dennis Garritsen trainden zich naar een 24e plaats.

Wout Vermeule met Erwin Rijk konden vrijdag geen tijd zetten maar het lukte het duo wel om zich zaterdag op de inmiddels licht opdrogende baan alsnog als 25e te kwalificeren.

Tim en Tristan Reeves zijn in Assen als gastrijders aanwezig met een 1000cc span. Zij bliezen tijdens de tweede vrije training helaas hun blok op en konden daardoor niet deelnemen aan de eerste kwalificatietraining. Ook de natte tweede training moesten de broers laten schieten. Aangezien er slechts 26 combinaties mogen starten en zij zonder tijd op de 27e plaats zijn beland is inmiddels zeker dat zij de eerste race aan zich voorbij moeten laten gaan.

 

Handige links IDM Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag