Markus Schlosser en Thomas Hofer sloten als IDM zijspan kampioenen het seizoen in stijl af door een gemakkelijke overwinning in de laatste race van dit seizoen. De teams van Josef Sattler en Mike Rosscher mochten mee naar het podium.

Schlosser pakte kopstart en leidde deze laatste race van start tot finish. Met ruim 15 seconden voorsprong op de meet  op Josef Sattler was er van spanning niet veel sprake. Voor wat betreft die spanning was er ook binnen de rest van het veld niet veel te beleven. Sattler pakte een makkelijke tweede plaats en Roscher deed hetzelfde met de derde plaats.

John Smits en Gunter Verbrugge kwamen nog als derde uit de openingsronde maar werden in de tweede ronde terug gewezen naar de vierde plaats die ze vervolgens keurig over de meet wisten te brengen.

De enige strijd die tot op de meet duurde was die tussen het Team Bete des Vosges en Team Talens. Hilbert moest zich met 0,163 seconde gewonnen geven in de strijd om de negende plaats.

Het Halo Delmeco team met Wout Vermeule aan het stuur en Erwin Rijk in de bak finishten als elfde en het sidecarexperience team (Rogier Weekers-Miranda Louwes) reed in deze afsluitende race naar de 19e plaats. Wiggert Kranenburg moest wegens problemen deze afsluitende race helaas aan zich voorbij laten gaan.

 

Handige links IDM Hockenheim:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live Timing
Fotoverslag