Het is officieel, ook in 2018 wordt er een Internationale Deutsche Meisterschaft (IDM) verreden. Alle partijen hebben hun handtekening gezet meldt de organisatie vrijdag 02 februari in een verzonden persbericht.

De afgelopen maanden was er veel onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van het IDM in 2018. De ontstane problemen zijn echter uit de wereld en alle partners hebben hun contracten ondertekend. Niets staat het nieuwe IDM-seizoen volgens het bericht meer in de weg.

De werkgroep van het Industrieverbande Motorrad e.V., de Wirtschaftsdienst GmbH van de Duitse Motorsportbond hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend met IDM promotor Motor Presse Stuttgart GmbH & Co. KG.

“Samen met onze partners willen we een gezonde basis vinden voor IDM,” aldus een woordvoerder van de IDM promotor.  “Zonder continuïteit is dit niet mogelijk. Je kon de show niet een jaar lang stilleggen en dan gewoon weer helemaal opnieuw beginnen”.

De IDM promotor richt zich niet alleen op de het organiseren van de races, maar ook op de toeschouwers. Vooral wat betreft de marketingactiviteiten wordt er momenteel al vol gas gegeven. De motorfietsmerken en de DMSB hebben hun volledige steun bevestigd. Zes fabrikanten nemen officieel deel aan het IDM: BMW, Honda, Kawasaki, KTM, Suzuki en Yamaha.

De IDM organisatie is al lange tijd op de achtergrond begonnen met de organisatie, dit ondanks dat het ontbreken van een ondertekening van het contract. De eerste teams hebben zich aangemeld en in alle klassen zullen er in 2018 weer topcoureurs vertegenwoordigd zijn. Het IDM houdt zich aan wat er beloofd is: het blijft internationaal.

Categoriën
Als officiële klassen zullen het IDM Superbike 1000, IDM Supersport 600, IDM Supersport 300 en IDM Sidecar deel uit maken van vaste wedstrijdprogramma. Naast deze officiële IDM categorieën zal er een Superstock 600 klasse aan het programma worden toegevoegd, deze zal als Cup worden betiteld. Verder zal er in het bijprogramma een Suzuki GSX-R 1000 Cup, een Twin cup verreden worden en kunnen de fans in 2018 weer genieten van de nieuwe BMW Boxer Cup 2.0, die een jaar geleden voor het eerst werd gepresenteerd. Naast de al genoemde categorieën zal ook de ADAC KTM Junior Cup tijdens een aantal raceweekenden te aanschouwen zijn.

Publieksvriendelijk
De IDM zal in 2018 opnieuw publieksvriendelijke toegangsprijzen hanteren. Zo zal er voor € 19.00 een toegangskaart voor de voor zaterdag verkrijgbaar zijn en kost een weekendkaart komend seizoen € 35.00. Deze weekendkaart is inclusief paddocktoegang, signeersessies, pit-walk en de mogelijkheid voor het bijwonen van persconferenties na de wedstrijden. Kinderen en jongeren tot 17 jaar hebben zelfs gratis toegang.

2018 IDM kalender:

  • 27 – 29 April 2018: Oschersleben
  • 07 – 10 Juni 2018: Speedweek Oschersleben (alleen Superbike 1000)
  • 06 – 08 Juli 2018: Zolder (Belgie)
  • 27 – 29 Juli 2018: Schleiz
  • 24 – 26 Augustus 2018: Lausitzring
  • 07 – 09 September 2018: Assen (Nederland)
  • 28 – 30 September 2018: Hockenheim