Kevin Mijwaart heeft zondagmiddag op het circuit van Zolder de tweede IDM Supersport 300 race op zijn naam geschreven. In een spannende race wist Mijwaart Dennis Koopman en de Duitser Jan-Ole Jähnig nipt voor te blijven.

Net als in de eerste op zaterdagmiddag verreden race ontstond er een kopgroep van vijf rijders die elkaar geen duimbreed toegaven. Dennis Koopman vertrok van de pole als snelste met Kevin Mijwaart, Joep Overbeeke en de Duitsers Max Kappler en Jan-Ole Jähnig in zijn spoor.

Dertien ronden en heel veel positiewisselingen later kwam Mijwaart  als eerste over de meet met daarachter Koopman, Jähnig, Overbeeke en Kappler. Koopman ging nog als leider de laatste ronde in maar werd in de sprint naar de meet nog net voorbij gestoken door een dolblije Kevin Mijwaart.

Finn de Bruin finishte op ruime achterstand als zesde gevolgd door Noah Bronkhorst, Ewald ’t Hoen, Thijs Sup en Jaro Hoekstra die de tiende plaats voor zich opeiste.

Xavier van Duffelen finishte als elfde met daarachter Luuk Sup op de dertiende en Toine Gierkink op de vijftiende plaats.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag