Koen Zeelen zal aankomend seizoen uitkomen in het prestigieuze IDM Supersport 600 op een Yamaha YZF-R6 van Buchner Motorsport. Hiervoor heeft de in Venlo woonachtige coureur overeenstemming bereikt met het Duitse Buchner Motorsport.

Na het behalen van het vice-kampioenschap in het ONK Superbike in 2015 en twee seizoenen actief te zijn geweest in het IDM Superbike 1000 stapt Koen Zeelen, met het oog op de toekomst, over naar de IDM Supersport 600 klasse. De Limburger zal uitkomen op een Buchner Motorsport Yamaha YZF-R6.

Buchner Motorsport is een door SKM ondersteund privé team dat de afgelopen twee seizoenen al actief was in het IDM Supersport kampioenschap. Tijdens deze twee seizoenen wist de 27-jarige toekomstige teamgenoot en mede-teameigenaar Marc Buchner diverse podiumplaatsen en een overwinningen te behalen.

Het team is vastberaden om komend seizoen deze lijn voort te zetten en samen met de coureurs Marc Buchner en Koen Zeelen te gaan strijden voor goede resultaten!

Koen Zeelen:‘Ik ben ontzettend blij met de kans die Buchner Motorsport mij heeft geboden. De zeer ervaren crew in combinatie met het beschikbare topmateriaal geeft mij veel vertrouwen voor aankomend seizoen. Ik ben er dan ook op gebrand te laten zien wat ik waard ben en kan niet wachten om op de nieuwe Yamaha YZF-R6 te stappen. Mijn dank gaat uit naar mijn trouwe groep sponsors voor het mede mogelijk maken van deze nieuwe uitdaging en het voorzetten van mijn carrière.”

De openingsronde van het 2018 IDM wordt verreden van 27 t/m 29 april in Oschersleben.