Team Wilbers BMW Racing heeft overeenstemming bereikt met de jonge Oostenrijker Marco Nekvasil om vanaf de IDM wedstrijd op de Lausitzring als tweede rijder het team te komen versterken.

Marko Nekvasil stond lange tijd bekend als één van de grootste wegracetalenten in het IDM. De jonge Oostenrijker tekende voor het seizoen 2016 een overeenkomst bij het Van Zon Remeha BMW team van Werner Daemen en niets stond dan ook een definitieve doorbraak meer in de weg. Helaas liep het allemaal anders, de vooraf tot titelkandidaat in de IDM Superstock 1000 klasse gebombardeerde Nekvasil kwam in juli 2016 in Zolder zwaar ten val tijdens een training tijdens de Belgische ronde van het IDM. Bij deze crash liep de Oostenrijker diverse blessures op, werd hij lange tijd uitgeschakeld en leek het er zelfs lange tijd op dat hij niet als actief coureur terug zou kunnen keren op de circuits.

In januari van dit jaar bleek de 20 jarige Nekvasil echter door hard werken, een intensief revalidatie programma weer geheel zelfstandig te kunnen lopen en nagenoeg de volle bewegingsvrijheid terug te hebben in zijn bij de crash zwaar beschadigde knie. De jonge Oostenrijker begon op dat moment weer voorzichtig te denken aan een terugkeer op de circuits, echter bleek er geen team die interesse had.

Teameigenaar Denis Hertrampf trok onlangs echter de stoute schoenen aan en vroeg Nekvasil of hij interesse had om samen met Oliver Skach en Gareth Jones op een Ducati Panigale deel te nemen aan de Oschersleben 8H World Endurance wedstrijd. De Oostenrijker ging op het aanbod in en kon zijn geluk niet op toen hij in Oschersleben na bijna een jaar van afwezigheid weer op een racemotor mocht stappen. Het drietal eindigde, mede door een crash van Skach, slechts als twintigste in de wedstrijd. De uitslag was in dit geval voor Nekvasil van ondergeschikt belang, het feit dat hij terug was op de circuits en nagenoeg zonder beperkingen weer kon racen zorgde voor een brede glimlach op zijn gezicht.

Het optreden van Nekvasil is echter niet onopgemerkt gebleven want Team Wilbers BMW Racing heeft de jonge Oostenrijker inmiddels voor de rest van het seizoen vastgelegd.

Het in Nordhorn gevestigde BMW team was voornemens om dit seizoen met de Polen Ireneusz Sikora en Patryk Kosiniak uit te komen in de Superbike 1000 klasse van het IDM. Sikora heeft echter nog niet kunnen rijden vanwege een in het seizoen 2016 opgelopen blessure. Aangezien Sikora ook de komende tijd nog niet terug zal keren besloot Benny Wilbers contact op te nemen met Nekvasil om de rest van het seizoen als teamgenoot op te treden van de jonge Kosiniak die dit seizoen rechtstreeks vanuit de Yamaha R6 Dunlop Cup  de overstap maakte naar de Superbike 1000 en vooralsnog de enige BMW coureur is die op Dunlop banden actief is in deze klasse.

De eerstvolgende wedstrijd in Schleiz zal Nekvasil nog niet van de partij zijn maar tijdens de wedstrijd van 18 t/m 20 augustus op het Lausitzring circuit (bijprogramma World Superbike evenement) zal Team Wilbers BMW Racing voor het eerst dit seizoen met twee coureurs aan de start verschijnen.

 

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag