Markus Reiterberger keert dit seizoen terug op het oude nest. De talentvolle Duitser, die zich onlangs terugtrok uit het WorldSBK en zijn samenwerking met Althea BMW Racing beëindigde, keert met Team Van Zon-Remeha-BMW terug in het IDM. Reiterberger neemt de plaats in van Lukas Trautman die in goed overleg met het team de overstap zal maken naar het partnerteam LRP Poland.

Markus Reiterberger is na zijn breuk met Althea BMW Racing en het terugtrekken als coureur uit het World Superbike kampioenschap niet bij de pakken neer gaan zitten. De Duitser en zijn Belgische manager Werner Daemen kwamen woensdagavond dan ook met opmerkelijk en goed nieuws.

Zo zal Reiterberger dit seizoen uitkomen op een BMW S 1000 RR in de Superbike klasse van het IDM (voorheen Superbike IDM genoemd maar sinds dit jaar IDM) en terugkeren naar Team  Van Zon-Remeha-BMW, het team waarmee hij in het verleden zoveel successen wist te boeken.

Reiterberger zal niet als extra coureur aan het in Belgische Zolder gevestigde team worden toegevoegd maar de plaats innemen van Lukas Trautman die de overstap maakt naar het LRP Poland Team, het partner team van Zon-Remeha-BMW. De Oostenrijker zal echter niet in het IDM van start gaan maar deel gaan nemen aan het Poolse wegrace kampioenschap.

De samenwerking tussen Zon-Remeha-BMW en LRP Poland zal daarnaast verder uitgebreid worden. Zo zullen Reiterberger en Trautmann samen in de kleuren van LRP Poland ook deelnemen aan het Endurance World Championship (EWC).

Naast de deelname van Reiterberger als coureur in het IDM en het Endurance World Championship zal de Duitser ook nog middels een wildcard samen met het Zon-Remeha-BMW terugkeren in het World Superbike kampioenschap. De wedstrijd op de Lausitzring staat daarbij al vast, over een tweede wildcard optreden wordt nog gesproken.