Markus Reiterberger toonde zich zondagmiddag ook in de tweede IDM Superbike 1000 race op het circuit van Zolder van een eenzame klasse. In de opnieuw wegens een rode vlag ingekorte race werden Danny de Boer en Stefan Kerschbaumer opnieuw tweede en derde.

Markus Reiterberger pakte kopstart en sloeg snel een gat naar Danny de Boer wat elke ronde een stukje groter werd. De Boer op zijn beurt reed weg bij Jan Halbich en Stefan Kerschbaumer die verwoedt vochten om de derde plaats.

Daarachter vormde zich een grote groep tot en met Pepijn Bijsterbosch die op dat moment op de twaalfde plaats reed. In die strijd om de derde plaats ging Jan Halbich in de veertiende ronde onderuit waarop direct de rode vlag werd getoond. De uitslag na dertien gereden ronden werd vervolgens de officiële raceuitslag.

Reiterberger won dus onbedreigd voor De Boer die even onbedreigd naar de tweede plaats reed. Kerschbaumer pakte de derde plaats voor Halbich die ondanks zijn val nog als vierde werd geklasseerd.

Florian Alt pakte de vijfde plaats voor Luca Grünwald, Dominik Vincon, Dominique Schmitter, Jan Bühn en Bastien Mackels op de tiende plaats.

Bijsterbosch was in de slotfase van de race nog aan een opmars bezig waarmee hij de aansluiting met de groep die vocht voor de zesde plaats bijna had bewerkstelligd. De rode vlag gooide voor de SWPN rijder dus duidelijk roet in het eten. Bijsterbosch moest genoegen nemen met de elfde plaats.

Bobby Bos reed in een degelijke race naar de 21e plaats en Mike Cleutjens deed hetzelfde met een nette 23e plaats.

Koen Zeelen ging in deze tweede race niet van start. Zeelen had last van duizeligheid als gevolg van een lichte hersenschudding die hij opliep bij een curieus ongeval in de pitsstraat.

Bij het uitrijden van de pitsstraat voor de eerste race kwam Zeelen in botsing met een persoon die plotseling voor zijn motorfiets opdook. De man werd behoorlijk hard geraakt en ook Zeelen kwam niet ongeschonden uit de botsing. De Benro Racing coureur reed in de eerste race na enkele ronden de pitsstraat in waarbij aanvankelijk werd gedacht aan een technisch probleem. Later bleek duizeligheid door een lichte hersenschudding echter de oorzaak. Hierdoor moest de Limburger de tweede race aan zich voorbij laten gaan.

De in de eerste wedstrijd hard gevallen Nigel Walraven kwam ook niet meer aan de start. de Suzuki coureur werd na een eerste bezoek aan het op het circuit gelegen medical centre overgebracht naar een nabijgelegen ziekenhuis. Hier werd bekend dat Walraven bij de crash zowel zijn scheen- als ook kuitbeen gebroken heeft. Op het moment van dit schrijven wordt Walraven geopereerd. Zodra er meer nieuws is te melden over de exacte verwondingen dan zullen we dit uiteraard meldden middels een update.

 

Handige links IDM Zolder:

Tijdschema en volledige uitslagen
IDM YouTube Channel
Fotoverslag