Kevin Mos en de Zweed Jimmy Gällros zullen in 2017 opnieuw in de kleuren van Nelon Racing actief zijn op de circuits. Dit nieuws heeft het Noord Hollandse wegrace team wereldkundig gemaakt.

Kevin Mos zal in 2017 de Nelon Racing kleuren verdedigen tijdens in ieder geval drie grote evenementen. Mos zal op de Honda starten tijdens de 50e editie van de Hamove wegraces op het bekende Varsselring circuit, tijdens de Nederlandse ronde van het Superbike IDM in Assen en tijdens het British Superbikes evenement in Assen. Het team hoopt nog een aantal wedstrijden te kunnen rijden, maar dat is vooralsnog nog afhankelijk van het budget.

Naast Mos zal ook Jimmy Gällros in 2017 in de Nelon Racing kleuren aan de start verschijnen. De Zweed gaat dit seizoen van start in het Superbike IDM. De vader van Jimmy rijdt namelijk in de IDM zijspanklasse, een logische keus om zo samen vanuit Zweden de oversteek te maken. Daar waar zowel Kevin als Jimmy racen zal het team compleet zijn.

De motoren worden ook in 2017 getuned bij Mobu Motoren in Enkhuizen, voor het rijwielgedeelte van de Honda krijgt Nelon ondersteuning van Ten Kate Racing Products.  Het Nieuwleusen gevestigde Ten Kate zal ook de set-up van de motoren verzorgen. Teameigenaar Nels Lont is zeer verheugd met deze technische ondersteuning, zo kan de Honda in ieder geval nog een seizoen mee.

Naast de twee bestaande coureurs is Nelon Racing deze winter uitgebreid met een drietal adviseurs. Met de komst van deze drie deskundige mannen, ieder op hun eigen vakgebied (financieël, techniek, netwerken), hoopt het team beter voor de dag te komen. De bekende gezichten van het team gaan ook dit jaar weer allemaal mee op pad.

Vorig jaar was een succesvol jaar met een knappe derde plaats voor Jimmy in de Dutch Supersport klasse. Het 2016 seizoen werd afgesloten met een gastoptreden van Jorn Hamberg. De Drent heeft er echter voor gekozen om dit seizoen van start te gaan in de NK SuperCup 600 klasse van de OW-Cup op een Pearle Gebben Yamaha. Nelon Racing wenst Jorn daarbij veel succes.

Racen kost veel geld
Iets waar de meeste teams, zeg maar gerust bijna alle, het roerend mee eens zijn. De inbreng van eigen middelen is niet voldoende om deze dure sport het gehele seizoen te bekostigen. Nelon Racing heeft voor particulieren de mogelijkheid om jaarlijks een bedrag van € 50 of € 100 te storten op rekening  NL13ABNA0487817982 t.n.v. Nelon Racing.

Voor bedrijven zijn er diverse mogelijkheden om het team te sponsoren waarbij deze kosten in de administratie verwerkt kunnen worden. Zo kunt u met uw bedrijf een dag te gast zijn op het circuit. De gasten worden ontvangen met koffie en een Wieringer Jodekoek.  Men krijgt een rondleiding, volgt de wedstrijden en worden getrakteerd op een Hippo Casino gehaktbal, soep en een drankje.

Neem hiervoor contact op met Nelon Racing via [email protected]