Pirelli wordt vanaf komend seizoen de enige bandenleverancier voor het IDM. Na het World Superbike, het British Superbikes en de Formule 1 zal de Italiaanse bandenfabrikant de komende twee seizoenen ook als exclusieve bandenleverancier optreden in het prestigieuze Duitse wegracekampioenschap.

Het gerucht ging al een tijdje maar sinds deze week is het officieel, de komende twee seizoenen zal ook in het IDM de ‘one tyre rule’ ingevoerd worden. De IDM-promotor heeft hiervoor voor 2018 en 2019 overeenstemming weten te bereiken met de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli.

Pirelli wordt vanaf komend seizoen de exclusieve bandenleverancier voor alle deelnemers in de Superbike 1000, Supersport 600, Supersport 300 en Superstock 600 categorieën.

Matthias Schröter wijst in het uitgebrachte persbericht namens IDM-promotor op de voordelen van deze nieuwe regel; “Dit is een groot voordeel, vooral voor de fans, maar ook indirect voor de coureurs en de teams. Zonder de juiste banden ben je op voorhand al kansloos, met deze nieuwe regel kan iedereen beschikken over dezelfde banden en dit komt de spanning alleen maar ten goede. Deze nieuwe overeenkomst is verder heel erg belangrijk voor de verdere ontwikkeling van het kampioenschap.”

Niet iedereen is blij met de nieuwe regel, een regel die wel heel kort voor aanvang van het seizoen zijn beslag kreeg. Zo worden o.a. Team Wilbers BMW, Team Schnock Kawasaki, het team van Yamaha Duitsland en Supersport 600 coureur Kevin Wahr kort voor het seizoen met een flinke financiële tegenvaller geconfronteerd, zij hadden allen een sponsorovereenkomst met Dunlop, een contract waar nu dus definitief een streep door gezet kan worden.