Supermoto JMR Cup: Jayant Chote en Jos Koelewijn de sterkste in Assen

962
jayant-chote
Jayant Chote leidt voor Dion Otten en Jos Koelewijn | Foto © Rob Mulder

Afgelopen weekend is het seizoen voor de Supermoto JMR Cup van start gegaan in Assen. Met de groei die de klasse de laatste jaren heeft doorgemaakt stonden er ook in Assen ruim 20 deelnemers aan de start. Na twee wedstrijden op de Junior Track waren het Jayant Chote, Jos Koelewijn en Julian Spaans die naar het podium mochten.

De dag begon zaterdag in Assen voor de deelnemers met twee kwalificaties. Na 15 minuten was het voormalig World Supersport 300 coureur Dion Otten die de voorlopige pole wist op te eisen met een 50,3 voor Jayant Chote en Jos Koelewijn.Na kwalificatie 2 zouden er geen verschuivingen meer ontstaan op de eerste startrij. Echter ging het gehele veld wel harder en was het Otten die de pole voor zich op wist te eisen met een 50,0 voor Chote met een 50,2 en Koelewijn met een 50,4. De tweede startrij zou ingevuld worden door Britisch Superstock 1000 coureur Jorel Boerboom, Julian Spaans, en de man die komend weekend in Assen tijdens het WK Superbike met een wildcard aan de start verschijnt in de World Supersport 300 Dylan Czarkowski. De top negen tijdens de kwalificaties werd aangevuld door Jordi Lommers, Goos van Hemert en Henk Minnen.

Race 1
Na het doven van het rode licht was het Chote die als eerste de eerste bocht in wist te sturen, achtervolgd door Otten en Koelewijn. Door een valpartij in de achterhoede werd na anderhalve ronde de rode vlag gezwaaid. Hierdoor werd de race ingekort van 15 naar 13 ronden. Bij de herstart was het wederom Chote die als eerste uit de eerste bocht kwam. Otten wist zich in de rondes daarna terug te vechten naar de eerste plek maar na een foutje moest hij deze weer teruggeven aan Chote. Na 13 ronden racen was het Chote die als eerste de streep wist te passeren, gevolgd door Otten en Koelewijn. Czarkowski en Spaans maakten in deze eerste race de top vijf compleet.

Race 2
Bij de start van de tweede wedstrijd werden er meerdere posities gewisseld. Bij de eerste doorkomst werd het veld aangevoerd door Otten met Koelewijn in zijn kielzog. Chote volgde op afstand op plek. In de rondes daarna wist Spaans zich voorbij Czarkowski te werken die niet veel later ten val kwam. Vooraan ging het ook mis voor Otten waardoor hij de winst uit zijn handen liet glippen. Koelewijn profiteerde hiervan en wist uiteindelijk als eerste de finish te bereiken. Chote zou volgen op P2 voor Spaans op P3. Roy Klompenmakers, Jordi Lommers, Henk Minnen en Goos van Hemert completeerden de top 7 in deze tweede race van de dag.

Dagklassement
Na de eerste twee wedstrijden in Assen mochten Jayant Chote (midden), Jos Koelewijn (links) en Julian Spaans (rechts) aan het einde van de dag als de nummer 1, 2 en 3 in het dagklassement naar het podium.

jos-koelewijn
V.l.n.r. Jos Koelewijn, Jayant Chote en Julian Spaans | foto© Mariska Grob


Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.