Home WorldSBK STK1000 FIM Cup Superstock 1000 pole in Lausitz voor Raffaele de Rosa

FIM Cup Superstock 1000 pole in Lausitz voor Raffaele de Rosa

6
Raffaele de Rosa
Raffaele de Rosa | foto© Althea Racing BMW

#GermanWorldSBK – Raffaele de Rosa vertrekt zondag op de Lausitzring van de de pole in de FIM Cup Superstock 1000 klasse. De Italiaan was zaterdagmiddag tijdens de kwalificatie het snelst voor Toprak Razgatlioglu en Roberto Tamburini. Wayne Tessels werd met de negentiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Na een somber en nat begin van de tweede dag van de Pirelli German Round konden ook de FIM Cup Superstock 1000 coureurs zaterdagmiddag op de Eurospeedway Lausitz onder droge omstandigheden hun kwalificatie afwerken, een kwalificatie waarin de startplaatsen verdeeld werden voor de op zondagmiddag te verrijden wedstrijd.

Was het tot aan de laatste minuut Toprak Razgatlioglu die de lijst aanvoerde en de pole voor zich op leek te gaan eisen, in de allerlaatste ronde gooide Raffaele de Rosa roet in het eten voor de protegé van Kenan Sofuoglu.

De Rosa dook in zijn allerlaatste ronde 0.096 seconde onder de tot dan toe snelste tijd van het Turkse wegracetalent en greep daarmee de pole. Razgatlioglu, die dacht dat het niet meer mis kon gaan, moest daardoor genoegen nemen met de tweede startpositie. Roberto Tamburini werd derde en greep daarmee de laatste plaats op de eerste startrij.

Van de twee Nederlandse deelnemer was Wayne Tessels met een snelste ronde van 1’40.885 het snelst. De MTM-HS Kawasaki coureur kwalificeerde zich met deze tijd als negentiende.  Rob Hartog was met een snelste ronde van 1’41.100 slechts een fractie langzamer, de Team Hartog – Jenik – Against Cancer coureur kwalificeerde zich hiermee als tweeëntwintigste.