Team Hartog – Against Cancer krijgt deze week op Phillip Island support uit onverwachte hoek. De Australiër Jed Metcher zal deze week namelijk als mentor optreden van Rob Hartog tijdens zijn debuut op het Australische Phillip Island Grand Prix Circuit.

2018 Europees kampioen Supersport Rob Hartog zal deze week de Australiër Jed Metcher in zijn box hebben tijdens de officiële World Supersport Pre-Season test en de openingsronde van het FIM World Supersport Championship op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië.

Voor Hartog, die dit seizoen met zijn eigen team – Team Hartog – Against Cancer een volledig WorldSSP seizoen zal rijden, is het iconische 4.445 km lange kustcircuit, gelegen op ongeveer 140 km ten zuidoosten van Melbourne compleet nieuw.

Metcher, die in 2011 het FIM Europees Kampioenschap Superstock 600 Championship won en met een wildcard deelnam in de World Superbike klasse, ontmoette Hartog voor het eerst toen hijzelf actief was als coureur en in Nederland woonde.

Jed Metcher: “Ik kon goed opschieten met Rob en zijn familie in de tijd dat ik zelf nog actief was als coureur. Rob belde me op en vertelde me dat hij op zoek was naar steun tijdens de openingsronde op Phillip Island, en ik was meer dan blij om ja te zeggen en hem de helpende hand te kunnen bieden. Ik weet hoe lastig Phillip Island is als je er voor de eerste keer komt, dus hopelijk kan Rob met een beetje hulp van mijn kant zich snel aanpassen aan het voor hem nieuwe circuit.”

De rol van Metcher voor Hartog deze week zal zijn om hem te voorzien van lokale kennis van het Phillip eiland Circuit en hem te helpen en ondersteunen waar mogelijk.

Volgens Metcher, die onlangs deel uitmaakte van het Australische team dat de International Challenge won tijdens de 26e editie van de International Island Classic en in 2015 met een WorldSBK wildcard in actie kwam op Phillip Island, is het voor hem een spannende uitdaging om Hartog deze week te ondersteunen.

In 2018 deed Metcher al de nodige ervaring op als mentor van de 14-jarige Harry Khouri, die in zijn eerste seizoen in het Australische Supersport 300 Championship meerdere malen op het podium eindigde.

Jed Metcher: “Het was geweldig om Harry te kunnen begeleiden, want niet alleen zag ik hem groeien als coureur, de opgedane ervaring was van onschatbare waarde. Ik kijk uit naar de volgende kans om op wereldkampioenschapsniveau op te treden als mentor voor Rob. Ik moet zeggen dat ik de familie Hartog op voorhand al bedankt heb voor deze geweldige kans.”

Ook Hartog is erg blij is dat hij deze week met Metcher kan werken op het Phillip Island Grand Prix Circuit.

Rob Hartog: “Jed heeft veel ervaring op het Phillip Island Grand Prix Circuit, zijn thuiscircuit. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we deze week goed voor de dag zullen komen al hebben we de eerste twee testdagen zeker nog veel testwerk te verzetten. Met de hulp en begeleiding van een coureur als Jed zal het echter een stuk makkelijker worden. De eerste dag zit er inmiddels op, een dag die zonder problemen is verlopen. Ik kijk uit naar de rest van de week.”

Onderstaand een fotoserie gemaakt tijdens de twee testdagen van de hand van Russell Colvin. Gedurende de test zullen er regelmatig foto’s toegevoegd worden.

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Handige links WorldSBK & WorldSSP Test Phillip Island:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App