Kawasaki zet dit jaar hoog in wat betreft haar deelname aan de bekende Suzuka 8H World Endurance race. Jonathan Rea, Leon Haslam en Toprak Razgatlioglu zullen namelijk het officiële Kawasaki ‘Dreamteam’ gaan vormen tijdens de 2019 editie van het prestigieuze Endurance evenement.

Sinds 1993 heeft Kawasaki geen overwinning meer weten te boeken tijdens de Suzuka 8H World Endurance wedstrijd. Dat Kawasaki er veel aan gelegen is om hier in 2019 verandering in aan te brengen moge duidelijk zijn gezien de nieuwe filosofie waarvoor men gekozen heeft. Zo zal Kawasaki niet langer exclusief vertrouwen op de inzet van Team Green maar de verantwoordelijkheid leggen bij de structuur van het Kawasaki Racing Team en de eindverantwoordelijkheid in handen geven van Guim Roda.

In deze nieuwe constructie zullen de Kawasaki World Superbike coureurs Jonathan Rea, Leon Haslam en Toprak Razgatlioglu het succes voor Kawasaki compleet moeten maken.

De ervaren Rea wist in 2012 het evenement al eens te winnen op de F.C.C. TSR Honda en wist tijdens de 2018 editie in dienst van Kawasaki Team Green het ronderecord op zijn naam te zetten alvorens de pechduivel toesloeg tijdens de moeilijke omstandigheden.

Naast Rea is Haslam ook een voormalig winnaar van het evenement. De Brit mocht na afloop zelfs twee keer op de hoogste trede van het podium plaatsnemen. Hij wist er in 2013 en 2014 te winnen met HARC-PRO Honda.

Naast de ervaren Rea en Haslam is Toprak Razgatlioglu de nieuwkomer binnen het team. De jonge getalenteerde Turkse coureur komt momenteel uit voor Kawasaki Puccetti Racing in het WorldSBK en werd afgelopen november al eens opgeroepen door Kawasaki Team Green om deel te nemen aan de finalewedstrijd van het All Japan Superbike in Suzuka.

De 2019 editie van het Suzuka 8H World Endurance evenement wordt verreden van 26 t/m 28 juli op het Suzuka circuit in Japan.

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App