Jonathan Rea, Alex Lowes en Xavi Forés vormen het officiële Kawasaki fabrieksteam voor de 2020 editie van de Suzuka 8H FIM Endurance World Championship race. Dit nieuws heeft Kawasaki dinsdag 31 maart wereldkundig gemaakt.

De 2019 editie van de bekende Suzuka 8H World Endurance kende een bijzondere afloop. Nadat de race vroegtijdig moest worden afgebroken werd het Yamaha Factory Racing Team (Katsuyuki Nakasuga, Alex Lowes en Michael van der Mark) in eerste instantie tot winnaar uitgeroepen. Lang duurde de vreugde echter niet, want niet veel later werd de uitslag gecorrigeerd en ging de winst naar het Kawasaki Racing Team (Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu en Jonathan Rea).

Kawasaki is vastberaden om deze prestatie tijdens de komende editie van de Suzuka 8H – die op de kalender staat in het weekend van 14 t/m 16 juli en waar vooralsnog van wordt uitgegaan dat deze doorgang kan vinden ondanks de uitbraak van het coronavirus – om deze prestatie te herhalen. De Japanse motoren fabrikant zet dan ook een sterk team in, een team waar opnieuw Jonathan Rea deel van uit zal maken. Zijn twee voormalige teamgenoten (Leon Haslam en Toprak Razgatlioglu) komen inmiddels uit voor een ander motormerk en zullen derhalve vervangen worden door Rea’s nieuwe teamgenoot binnen het Kawasaki Racing Team WorldSBK Alex Lowes en Kawasaki Puccetti Racing Team coureur Xavi Forés.

Coronavirus
Japan, weet het virus dat momenteel de wereld in haar greep houdt, nog redelijk op afstand te houden. Er zijn slechts enkele besmettingen en de scholen en universiteiten gingen deze week gewoon weer open nadat de voorjaarsvakanties ten einde kwamen. Vooralsnog gaat men er in Japan dan ook gewoon vanuit dat een evenement als de Suzuka 8H midden juli gewoon door kan gaan. Technisch gezien zou dat misschien wel kunnen, alleen is de grote vraag of de deelnemende coureurs (o.a. uit het MotoGP en WorldSBK) op dat moment überhaupt al gereden hebben sinds de beperkte maatregelen vanwege het coronavirus. Zonder een meter gereden te hebben dit seizoen – of alleen tijdens één van de Suzuka 8H testen – lijkt op het gebied van o.a. de eigen veiligheid van de coureurs niet de meest verstandige keuze. Wordt ongetwijfeld de komende weken vervolgd…..

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App