Met de introductie van de nieuwe GSX-R1000 en met de GSX-R600 heeft Suzuki twee echte winnaars in handen. Het komende seizoen zullen deze winnaars op het circuit extra beloond worden met Û 500,- per race.

Deze aanbieding geldt voor iedere Suzuki-overwinning in het ONK Supersport 600 en ONK Superstock. Met deze stimulans wil Suzuki de Nederlandse wegrace een positieve impuls geven. Ook heeft Suzuki voor de GSX-R1000 en de GSX-R600 een tweetal speciale racepakketten samengesteld. De pakketten bestaan niet alleen uit aantrekkelijke raceprijzen voor de motorfietsen en onderdelen, maar ook uit professionele begeleiding. Deze begeleiding zal zowel op als naast het circuit plaatsvinden en door ervaren instructeurs gegeven worden.

Winnaars
Zowel de GSX-R1000 als de GSX-R 600 hebben vorig seizoen reeds bewezen winnaars te zijn. Zo heeft de GSX-R1000 met John Reynolds het Britse Superbike kampioenschap en met Mat Mladin het Amerikaanse Superbike kampioenschap weten te veroveren. Deze laatste heeft de nieuwe GSX-R1000 al aan de tand gevoeld op het Maleisische circuit Sepang. De Amerikaan was erg enthousiast over het 178 pk (190 pk met Ram Air) sterke model en heeft het volste vertrouwen in het behalen van de titel voor 2005.

Met de GSX-R600 wist Barry Veneman vanuit het niets overwinningen te oogsten in het Nederlands kampioenschap Supersport 600. Een prestatie die nooit eerder is vertoond! Voor 2005 zal de GSX-R600 nog verder worden ontwikkeld. Begin januari zal Team Suzuki Nederland haar plannen voor het komende seizoen bekend maken.

Marc Hoegee
Een belangrijke schakel in het racebeleid van Suzuki is de Suzuki-ÒhuisÓ-tuner: Marc Hoegee. Samen met Team Suzuki Nederland veroorzaakte hij een ware revolutie door in de eerste race met de nieuwe GSX-R600 meteen de overwinning op te eisen. Zelfs voor Marc, die al zoÕn 15 jaar in de Moto-GP heeft gewerkt als chef-monteur van Kenny Robberts, was deze prestatie ongekend.

Toekomst
Suzuki is niet alleen op het hoogste niveau actief in de motorracerij. Ook aan de toekomst wordt gedacht. Dit jaar zal de door Suzuki en het CRT geˆønitieerde Vobis SV Cup zijn tweede jaar ingaan. Uit deze populaire standaardklasse zijn al diverse jonge talenten doorgestroomd naar de Juniorstock en zelfs naar het ONK Supersport 600 en ONK Superstock. Kortom: ÒSuzuki Owns The RacetrackÓ!

Bron: persbericht Team Suzuki Nederland