Sven Wind: Yamaha R3 bLU cRU Cup in Schleiz

230
sven-wind
Sven Wind (60) - Schleiz | foto© Damon Teerink

Afgelopen weekend stond voor Sven Wind de tweede race, ditmaal in Schleiz, op het programma. Voor de eerste keer was publiek welkom, er waren bijna 30.000 toeschouwers! De 2 races waren een waar spektakel voor de toeschouwers en ouders!

Vrijdag
De eerste dag op het circuit van Schleiz werden er drie sessies gereden; Twee vrije trainingen en de eerste kwalificatie. Deze sessies waren elk 20 minuten, dus veel tijd om de baan te leren en te verbeteren hadden we niet echt. De eerste vrije training was mijn doel om gewoon de baan te verkennen en rustig het tempo op te bouwen, ditzelfde gold voor de tweede vrije training. Wel zorgde ik ervoor dat ik steeds wat later remde en eerder gas gaf.

De eerste kwalificatie ging niet helemaal super. Toen ik mijzelf wou positioneren om een snelle ronde te rijden brak een groep langzamere rijders mijn aansluiting, hierdoor had ik de rest van de kwalificatie niet een sleepje op de rechte stukken en moest ik alles zelf doen. Ik eindigde met een vijfde tijd, maar ik wist dat er meer inzat.

Zaterdag
Zaterdag stond er nog één kwalificatie en één van de twee races op het programma. De kwalificatie reed iedereen direkt al een stuk harder dan gister. Ditmaal kon ik wel bij het groepje blijven en mijn tijd verbeteren, maar dit leverde helaas geen verandering van plaatsen op. Ik startte de races dus van P5.

Race 1: De eerste race begon erg slecht. Bij de start viel ik terug naar een negende plaats. Ik haalde steeds een paar voor mij wel in, maar op het rechte stuk werd ik door diezelfden weer voorbijgestoken. Na een aantal ronden vielen er twee rijders voor mij, en vanaf dat moment kon ik mij pas door het groepje vechten. Ik lag een paar keer op de podiumposities, maar de laatste twee ronden waren erg chaotisch. Bij het ingaan van de laatste ronde lag ik vierde. Uitgerekend die ronde moesten we óók een achterblijver inhalen, dit zorgde voor nog meer chaos en wisseling van plaatsen. Ik kwam uiteindelijk als vijfde over de finish in het groepje van 6, alle 6 finishten binnen 1 seconde!

Zondag
Race 2: Zondag reden we de laatste race. Deze begon om 16:00. We hadden geen warm-up, dus we reden ook maar één keer vandaag. De openingsfase van mijn tweede race ging al een stuk beter, na een paar ronden lag ik constant op een tweede en derde plek. Twee ronden voor het einde van de race ging het dan toch mis. Toen ik op P4 lag viel degene die op dat moment tweede lag. De rijder op de derde plaats ‘reageerde’ op de crash, en er werd plotseling midden in de bocht de rem ingedrukt. Ik was op dat moment een inhaalactie aan het voorbereiden, dus ik zat er vlak achter. Ik had geen andere keus dan ook te remmen, tenzij ik samen met een andere rijder de grindbak in wou gaan. Door de instabiliteit van de motor nadat de rem werd ingedrukt verloor ik mijn grip en lag ik in de grindbak. Ik heb wel geprobeerd om de motor weer te starten, maar ik kreeg de motor niet uit de versnelling.

Ondanks de DNF in race 2 toch blij met de ervaring van beide races, dit kan ik weer meenemen naar de volgende races. Ik weet dat ik mee kan strijden voor de podiumplekken, ik hoop in Assen dat dit gaat lukken.

Lang hoef ik niet te wachten op de volgende keer dat ik kan rijden, want aankomende vrijdag en zaterdag heb ik een test op Assen. Twee weken daarna zal de volgende wedstrijd plaatsvinden op het TT Circuit Assen.
Teamberichten
Bovenstaand bericht is een door het genoemde team of coureur ingezonden teambericht. Hiervoor hebben we als Racesport.nl redactie afspraken met het betreffende team of coureur. De geplaatste teksten zijn 1 op 1 overgenomen van het door het team of de coureur ingezonden teambericht. Als Racesport.nl redactie zijn we dan ook niet verantwoordelijk voor zowel de inhoud alsmede ook de tekst.

Ook jouw teambericht op de snelste Nederlandstalige motorsport website en met afstand het best bezochte wegrace medium van Nederland en België? Voor meer informatie en de voorwaarden neem contact met ons op via [email protected]Racesport.nl Supporter
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter