SWPN behaalt podium en sterke resultaten in Assen

87
ricardo-brink
Ricardo Brink - Assen | foto© Jan Timmerman

SWPN, partner van Stichting Zorgeloos Kind kan terugkijken op een geslaagde thuisrace. Ricardo Brink behaalde een prachtig podium in de IDM Superbike. Wayne Tessels finishte als vierde in de IDM Supersport 600 en Melvin van der Voort vocht vooraan mee in de IDM Supersport 300 wedstrijden, nadat de jonge coureur zich op de eerste startrij had gekwalificeerd.

Afgelopen weekend was de thuisrace van SWPN tijdens het IDM in Assen. Ricardo Brink was zeer sterk onderweg in de trainingen en dit bekroonde hij met een mooie tweede startplaats. De weeromstandigheden wisselden constant in de kwalificaties, maar Brink wist op het juiste moment een goede tijd te zetten. In de eerste race pakte Brink kopstart en behield de leiding in de openingsfase. De 21-jarige coureur reed een geweldige race en finishte als derde, wat zijn tweede podiumplaats van het seizoen betekende. In de tweede race moest Brink vanwege de gridregels in het IDM vanaf de derde rij starten. De Yamaha R1M coureur finishte deze keer als zesde.

Wayne Tessels plaatste zich als zevende voor de IDM Supersport 600 wedstrijden. De eerste race werd lang uitgesteld vanwege een oliespoor. Uiteindelijk gingen de rijders van start over een sprintrace van negen ronden. De baan was nog half nat, half droog. Tessels moest in de beginfase in zijn ritme komen, maar kon daarna zijn tempo opschroeven en mede door een inhaalactie in de laatste ronde de zesde plaats veilig stellen. In de tweede race was het volledig droog. Tessels had een goede start, maar kampte al snel met gripproblemen. Tessels moest er hard voor werken, maar wist uiteindelijk de spannende strijd om de vierde plaats te winnen.

Melvin van der Voort deed het geweldig in de trainingen en blijft maar stappen maken in zijn debuutseizoen in de IDM Supersport 300 klasse. De 14-jarige coureur reed zijn eerste 1’53 op het TT Circuit Assen en kwalificeerde zich keurig als tweede voor de wedstrijden. In de eerste race begon Van der Voort goed, maar kwam helaas in de tweede ronde ten val doordat hij in het gedrang naar buiten werd gedrukt. In de tweede race streed Van der Voort de hele race in de grote kopgroep en sloot zijn sterke weekend af door als zevende te finishen binnen een seconde van de winnaar.

Ricardo Brink: ‘Ik denk we vanaf de eerste training een geweldig weekend hebben gedraaid. Ik heb mijn beste kwalificatie van het jaar gereden met een tweede startplaats. De eerste race was de beste wedstrijd die ik ooit heb gereden. Ik reed lang aan de leiding en ik had nog niet eerder zo dicht bij de top gezeten. Het begin van de tweede race was goed, maar door gripproblemen kon ik niet het gewenste resultaat halen.’

Wayne Tessels: ‘Het was best een raar weekend met constant wisselende omstandigheden. We wisten gedurende de trainingen wel stappen te maken. De tweede race was de eerste sessie in echt droge omstandigheden en dan is het moeilijk om daar een goede afstelling op te baseren. Het was een mooie tweede race en de vierde plaats is zeker geen verkeerde uitslag. Wel hebben we het gevoel dat er meer in had gezeten. We gaan ervoor om in Hockenheim het seizoen op een goede manier af te sluiten!’

Melvin van der Voort: ‘We hadden gelijk een goede afstelling te pakken, wat resulteerde in een prachtige tweede startplaats. Helaas kwam ik in de eerste race in aanraking met een andere rijder, want het begin was echt goed. Ik wil het team bedanken dat zij de motor zo snel hebben klaargemaakt, waardoor ik op zeven tienden van de winnaar als zevende kon finishen in de tweede race. Ik ben erg tevreden met dit weekend!’

In het weekend van 27 t/m 29 september wordt de laatste ronde van het IDM seizoen 2019 verreden op de Hockenheimring.