Tom Sykes heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de WorldSBK klasse op Magny-Cours de snelste rondetijd op de klokken gezet voor teamgenoot Jonathan Rea en Lorenzo Savadori, Nederlander Michael van der Mark kwam naar de vijfde tijd. Over de twee verreden vrije trainingen is Rea het snelst met dank aan zijn gereden rondetijd in FP1.

Vrijdagmiddag gingen om 12:30 uur de lichten op groen voor de tweede vrije training voor de World Superbike klasse op het Circuit de Nevers Magny-Cours. De zon was nog steeds aanwezig en de temperaturen waren behoorlijk gestegen ten opzichte van de eerste vrije training in de ochtend.

Het leek een pechdag te zijn op technisch gebied voor een aantal motoren. Nadat PJ Jacobsen en Marco Melandri in FP1 al stil kwamen te staan door technische problemen waren dat in FP2 Jakub Smrz en Michael Ruben Rinaldi. Beide coureurs duwden hun machine naast de baan om daarna zo snel mogelijk terug proberen te keren naar de pits en te onderzoeken wat de oorzaken van het probleem waren.

Het waren opnieuw de Kawasaki’s die sterk aan de sessie begonnen met ditmaal Tom Sykes als snelste voor Jonathan Rea. Ook Lorenzo Savadori begon indrukwekkend aan de tweede vrije training en wist het tempo van de groene machines vooralsnog te evenaren.

De problemen voor de Honda CBR1000RR Fireblade SP2 waarop Jacobson rijdt waren nog niet voorbij. Halverwege de sessie kwam er rook uit de machine waardoor het Triple M team opnieuw kon beginnen met sleutelen.

In de slotfase probeerde een aantal coureurs nog een snelle ronde op de klok te zetten en het was uiteindelijk Sykes die met een 1’37.403 de snelste ronde van de sessie wist te rijden voor Savadori en Rea. Daarachter waren het thuisrijder Baz, Nederlander Van der Mark, Laverty, Lowes, Melandri, Davies en Razgatlioglu in de top tien.

In de gecombineerde tijdlijsten na de twee verreden vrije trainingen is de top tien als volgt: Rea, Sykes, Savadori, Baz, Van der Mark, Laverty, Lowes, Melandri, Davies en Fóres.

 

Handige links Acerbis French  Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App