Sylvain Guintoli en Bradley Smith officieel testrijders bij BMW Motorrad Motorsport

2481
sylvain-guintoli
Sylvain Guintoli | foto© Jonathan Godin

Sylvain Guintoli en Bradley Smith zijn door BMW Motorrad Motorsport aangetrokken als de twee coureurs voor het nieuw opgezette testteam. De twee bekende coureur gaan aan de slag bij de Duitse motorfabrikant voor de verdere doorontwikkelling van de BMW M 1000 RR.

Dat BMW Motorrad Motorsport er veel aan gelegen is om met Toprak Razgatlioglu en Michael van de Mark te kunnen scoren in het FIM Superbike World Championship moge duidelijk zijn met de komst van een speciaal opgezet BMW-testteam. Razgatlioglu en Van der Mark zijn vanwege hun status gebonden aan een maximaal aantal testdagen gedurende de winterperiode en het seizoen. Met het opzetten van een speciaal testteam kan BMW Motorrad onbeperkt testen hetgeen de doorontwikkeling van de BMW M 1000 RR ongetwijfeld ten goede gaat komen.

BMW Motorrad laat er dan ook geen gras over groeien en heeft inmiddels een volledig testteam op de been gebracht. Ook de twee coureurs die het testwerk voor hun rekening gaan nemen zijn geen onbekenden, namelijk de Fransman Sylvain Guintoli en de Brit Bradley Smith

De 41-jarige Guintoli heeft uitgebreide ervaring op verschillende gebieden binnen de racerijj. Hij is tweevoudig wereldkampioen en won het FIM Superbike World Championship (WorldSBK) in 2014 en het FIM Endurance World Championship (FIM EWC) in 2021. Hij heeft daarnaast ook een aantal jaren in de MotoGP klasse gereden.

De 33-jarige Smith is vooral bekend van zijn tijd als coureur in de MotoGP. De Brit begon zijn lange internationale carrière in de 125cc-klasse van het wereldkampioenschap. Na twee jaar in de Moto2-klasse maakte Smith in 2013 de overstap naar de MotoGP categorie, waar hij tot 2020 actief bleef. Daarnaast won Smith in 2015 de bekende Suzuka. 8H race. Nu voegt hij zich als testrijder dus bij de BMW Motorrad Motorsport familie.

BMW Motorsport Director Marc Bongers: “Ik ben er trots op dat we onder leiding van Chris  [Christian Gonschor, Technisch Directeur BMW Motorrad Motorsport] zo’n sterke line-up hebben samengesteld om onze fabrieksverplichtingen in WorldSBK en FIM EWC te ondersteunen met het testteam. Het is ook een duidelijke indicatie van BMW Motorrad’s sterke betrokkenheid binnen de spport. De belangrijke input van het testteam heeft de afgelopen maanden al veelbelovend gewerkt en we hebben er alle vertrouwen in dat deze structuur zal bijdragen aan succes.”

Sylvain Guintoli: “Ik ben erg blij dat ik me als testrijder kan aansluiten bij het BMW Motorrad Motorsport WorldSBK fabrieksproject. Het project is erg spannend en ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te brengen. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan en te genieten van de BMW M 1000 RR.”

Bradley Smith: “Om door BMW Motorrad gevraagd te worden om deel uit te maken van het testteam is een groot voorrecht. Ik zal mijn uiterste best doen om te leveren wat onze vier WorldSBK-fabrieksrijders nodig hebben om de strijd aan te gaan met de besten in het kampioenschap.”

Naast zijn werk in het testteam van BMW Motorrad Motorsport zal Guintoli ook met het BMW Motorrad World Endurance Team deelnemen aan het FIM EWC. De gedetailleerde line-up van dit team wordt binnenkort bekendgemaakt.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende. Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube                            Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’