Synergie Italia zal de rest van het 2019 MotoGP seizoen als hoofdsponsor verbonden zijn aan het Pramac Racing Team. Het Italiaanse MotoGP team moest op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor nadat titelsponsor Alma eerder dit seizoen in opspraak raakte en hierdoor door Pramac Racing aan de kant werd gezet.

Het viel Pramac Racing eerder dit seizoen rauw op haar dak toen bekend werd dat nagenoeg de gehele directie van de Alma Group achter slot en grendel verdween vanwege verdenking van grootschalige fraude en belastingontduiking. Pramac Racing kon op dat moment niet anders doen dan per direct het Alma logo van de machines van Jack Miller en Francesco Bagnaia te halen en de overeenkomst met hun titelsponsor te verbreken.

Enkele dagen na de laatste Grand Prix voor de zomerstop is Pramac Racing er echter in geslaagd om voor het tweede deel van het seizoen een nieuwe hoofdsponsor aan zich te binden. Zo heeft het Italiaanse Ducati MotoGP satellietteam vrijdagmiddag bekend gemaakt dat Synergie Italia deze taak voor de rest van het 2019 MotoGP seizoen op zich heeft genomen.

Synergie
Synergie is sinds 1999 actief in de Human Resources business. Op dit moment viert het bedrijf zijn 20-jarig bestaan. Het hoofdkantoor is gevestigd in Turijn, terwijl het actief is op het hele Italiaanse schiereiland en beschikt over een netwerk van meer dan 100 lokale filialen.

De Synergie groep, genoteerd op de Parijse beurs, is de vijfde grootste groep in de Europese HR-sector, terwijl Synergie Italia de zevende grootste speler is in Italië. Synergie is UNI EN ISO 90001:2008 gecertificeerd, hanteert een unieke ethische code en het 231 organisatiemodel. Het biedt een 360°-consultancybedrijf dat diensten op maat levert op het gebied van uitzendwerk, werving en selectie, vorming, herplaatsing, actief beleid en outsourcing.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App